Directori „dezertori" in echipajul Mazare
Directori „dezertori" in echipajul MazareMajoritatea directorilor puşi de PSD Constanţa s-au conformat ordinului dat de Radu Mazăre şi au demisionat # Unii s-au făcut că nu sunt vizaţi, iar alţii vor face pasul înapoi când le vin înlocuitori
Procesul demisiilor în cadrul serviciilor deconcentrate a început şi, în scurt timp, vom asista la o nouă serie de numiri. Indiferent de situaţie, două aspecte sunt certe: activitatea instituţiilor respective nu va fi perturbată, iar demisionarii nu rămân pe drumuri.
Un raid telefonic făcut printre directorii coordonatori şi directori coordonatori adjuncţi puşi de PSD Constanţa a confirmat că, în echipa Mazăre, sunt atât „răzvrătiţi", cât şi oameni care s-au conformat ordinului primit pe linie de partid, deşi tare n-ar fi renunţat la posturile obţinute de câteva luni. Cu toate că, luni seara, liderul PSD Constanţa a specificat că decizia de a-şi depune demisia din funcţii viza şi directorii coordonatori adjuncţi propuşi şi puşi de social-democraţi, există cazuri în care „secunzi" din deconcentrate nu s-au considerat vizaţi. Este cazul directorilor coordonatori adjuncţi ai Casei Judeţene de Pensii, Constantin Birt şi Augustina Munteanu. În opinia lui Birt, declaraţia lui Mazăre „nu se referea la adjuncţi, ci doar la directorii executivi", ceea ce-l îndreptăţeşte să nu demisioneze. Nici directorul coordonator adjunct al Direcţiei Silvice, Carmen Răduş, nu a demisionat. Înainte de a fi promovată adjunct, ea ocupa funcţia de director economic al instituţiei, situaţie care, în opinia sa, probabil, o îndreptăţeşte să nu facă pasul înapoi.
Cu greu pare să se despartă de funcţie şi Marioara Nicolaescu, director coordonator al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimie. „Nu mi-am înaintat demisia. Când va veni noua directoare, îmi voi face cererea de trecere în funcţie de executiv", ne-a declarat Nicolaescu.
Un alt caz aparte îl reprezintă directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial în Construcţii SE Constanţa, Ion Aurelian Florentin. Chiar dacă în momentul numirii sale nu era membru PSD, ulterior, în semn de recunoaştere, el ne declara că s-a înregimentat politic mărind, astfel, numărul social-democraţilor. Acum, când i s-a cerut să demisioneze, nu o poate face pentru că de luni (n.r. exact ziua când Mazăre a dat startul oficial al demisiilor de onoare) a intrat în concediu medical. Tot în medical este şi şeful DADL, Laurenţiu Marin.
Demişi înainte de a le cere partidul
Radu Mazăre a anunţat pe 1 octombrie că-şi va retrage oamenii din deconcentrate, însă consultarea celor vizaţi şi luarea deciziei definitive nu se produseseră când unii directori PSD au primit ordinul de eliberare din funcţii. Aşa s-a întâmplat cu directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor - Geronimo Răducu Brănescu şi directorii coordonatori adjuncţi - Dorina Rădulescu şi Claudiu Dogaru, care au primit ordinul pe 2 octombrie. Rădulescu a rămas la DSVA Constanţa pe un post de consilier, Dogaru s-a reîntors în mediul privat de unde a fost adus, iar Brănescu a revenit la DSVA Ialomiţa de unde plecase, după cum ne-a declarat, la insistenţele preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu. O zi mai târziu, fostul director coordonator adjunct Gheorghe Dincă a fost promovat pe funcţia de director interimar coordonator al DSVA Constanţa.
Ei s-au conformat la termen sau... în avans
O parte a directorilor puşi de PSD Constanţa şi-au înaintat, ieri, demisiile din funcţii. Ion Bogdan, de la Direcţia Silvică, îşi va relua activitatea la Pepiniera Agigea, iar Adrian Bîlbă - fostul director coordonator al Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, revine la activitatea de medic veterinar în mediul privat şi se va implica în campania electorală pentru prezidenţiale. „Am demisionat din solidaritate cu colegii mei, dar mi-a plăcut acest loc de muncă şi am colaborat foarte bine cu oamenii", a adăugat Bîlbă. Aurel Şuşman (APIA) avea demisia „în lucru", ieri dimineaţă, dar va rămâne angajat al APIA, la centru, la Bucureşti. George Vişan, şeful de la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie, a dorit să demisioneze de vineri, „dar eram în concediu". În schimb, Bogdan Dima, de la Comisariatul Regional al Protecţiei Consumatorului, a înaintat demisia de vineri şi va rămâne în instituţie pe funcţia de comisar. Nici Mircea Chipăilă nu a ţinut de fotoliu. El a demisionat luni seara şi, după cum ne-a declarat, se va ocupa de ferma sa de la Poarta Albă.
Au întrerupt legătura cu presa!?
Deşi la şedinţa cu directorii serviciilor deconcentrate, convocată luni după-amiază, la sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa, au participat, ieri, o serie de şefi n-au mai dorit să „dea socoteală" presei. În pofida insistenţelor noastre de a afla dacă şi-au înaintat sau nu demisiile, social-democraţi precum Cătălin Grasa - director coordonator adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Valentina Munteanu - director coordonator al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, Cristina Samoilă - director coordonator al Casei de Pensii, Mihaela Ristea - director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, Boris Parpală - director coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvolatre Rurală şi cei trei adjuncţi ai instituţiei - Gheorghe Sandu, Onoriu Bîrsu şi Niculina Paroşanu, Daniela Roxana Neagu - adjunct la ITM şi directorul coordonator adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Mihail Constantin Marcu n-au răspuns la telefon.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp