Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorii de la statistica au dat institutia in judecata

ro

11 Jun, 2009 02:10 792 Marime text
Nu mai puţin de 48 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa au apelat la instanţă pentru recuperarea unor drepturi. 

În lista lungă a nemulţumiţilor din Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa se regăsesc atât fostul director ar instituţiei, Gheorghe Buşu, cât şi actualul director coordonator adjunct, Emil Mocanu. Potrivit acestuia din urmă, acţiunea a demarat din anul 2006, întrucât „pe vremea guvernării PSD, a Cabinetului Năstase, o serie de drepturi ne-au fost suspendate". Doi ani mai târziu, Dosarul nr. 4411/118/2008 a fost judecat la Tribunalul Constanţa. Obiectul dosarului este: litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr.188/1999). Lista recurenţilor cuprinde 48 de persoane, iar intimaţi sunt: Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa şi Institutul Naţional de Statistică.

Directorul coordonator adjunct al instituţiei, Emil Mocanu, ne-a explicat că acţiunea în instanţă a fost demarată de sindicat şi are ca scop recuperarea drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare retroactiv. După hotărârea dată de Tribunalul Constanţa, dosarul a fost înregistrat în data de 4 iunie anul curent la Curtea de Apel Constanţa, întrucât s-a formulat recurs. Acţiunea în contencios administrativ şi fiscal a angajaţilor de la Direcţia Judeţeană de Statistică Constanţa a primit ca termen de judecată data de 7 septembrie anul curent, întrucât din iunie şi până în septembrie se va intra în vacanţă judecătorească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii