Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragomir despre miliardul pentru centru „Cat ni se va cere atat vom da"

ro

24 Sep, 2009 03:25 821 Marime text

La începutul săptămânii viitoare, liberalii constănţeni, membri în Biroul Naţional al partidului, participă la şedinţa Consiliului Naţional, reuniune la care se vor discuta aspecte organizatorice ale proximei campanii electorale pentru prezidenţiale.

Liderii filialelor judeţene ale PNL din toată ţara sunt aşteptaţi în faţa conducerii centrale pentru a prezenta stadiul strângerii de semnături. Potrivit liderului judeţean al partidului, Gheorghe Dragomir, organizaţia judeţeană se va strădui să strângă, în cele două săptămâni şi jumătate rămase până la termenul limită de predare, aproximativ 87.000 de semnături. „Săptămâna trecută am trimis la Bucureşti 24.000 de semnături, zilele următoare vrem să mai expediem încă un set asemănător. Vrem să ne depăşim numărul limită stabilit, sperăm să ajungem la 87.000", a evidenţiat Dragomir. De altfel, chiar vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a susţinut că procesul de strângere de semnături, pentru care fiecare filială a avut un anumit număr planificat, merge încurajator.

Cât despre zvonurile vehiculate ieri, în presa centrală, potrivit cărora fiecare organizaţie judeţeană liberală trebuie să contribuie cu minim 100.000 de lei la campania prezidenţială a lui Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că nu are cunoştinţe despre aceste direcţii, dar că, dacă va fi nevoie, se va conforma deciziei de la centru: „Din câte ştiu, oficial, nu s-a stabilit nicio sumă pe care fiecare organizaţie trebuie să o dea pentru campanie. Până acum nu ni s-a cerut niciun ban pentru campanie. Cât ni se va cere atât vom da".

„Dacă s-ar fi vorbit numai de bani, făceam o tombolă"

Aceleaşi surse liberale de la nivel central, care au vorbit despre contribuţia fiecărei organizaţii în parte, au adus în discuţie şi faptul că în sensul încurajării contribuţiilor, conducerea centrală ar fi stabilit un sistem nou de răsplătire a filialelor fruntaşe. În cazul în care liberalii vor participa la guvernare, filialele din teritoriu ar urma să primească posturi de miniştri direct proporţional cu sumele oferite şi cu numărul de voturi obţinute la alegerile prezidenţiale. În distribuirea acestor posturi, se pare că se va ţine seama şi de media rezultatelor obţinute până acum de fiecare filială. Dragomir a susţinut că nu poate fi posibilă o asemenea variantă pentru că, dacă ar fi fost vorba doar de bani, „am fi organizat un târg de posturi de miniştri": „Funcţiile se dau în funcţie de competenţe, nu de câţi bani ai dat în campanie, deşi şi banii sunt importanţi. Dacă s-ar fi vorbit numai de bani, făceam o tombolă sau un târg şi le «distribuiam» astfel. Campania se face şi cu bani, normal. Fiecare contribuie cu cât are, unii au afaceri şi au bani mai mulţi, alţii nu", a conchis liderul PNL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • simpatie 24 Sep, 2009 01:25 Politica se face pe voturi. Daca cu banii te mai rezolva nea Puiu, cu voturile cum o scoti Georgele?