Firma lui Ceacireanu a ratat electrificarea Sectiei de Psihiatrie
Firma lui Ceacireanu a ratat electrificarea Sectiei de PsihiatrieSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a intenţionat să reabiliteze Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare. Între timp, conducerea instituţiei spitaliceşti a renunţat la idee, vrând să construiască un spital nou.
Totuşi, instituţia sanitară a demarat organizarea unei proceduri de achiziţie, lansând în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o invitaţie de participare la cererea de oferte pentru „Lucrări de instalaţii electrice Secţia Psihiatrie - Spitalul Municipal". Potrivit invitaţiei publicate în SEAP, deschiderea ofertelor urma să se desfăşoare pe 22 iunie, însă nu a mai avut loc, procedura fiind anulată. L-am contactat telefonic pe directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, care ne-a declarat că au existat două posibilităţi cu privire la imobilul în care funcţionează Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, fie să se reabiliteze clădirile existente, fie să se construiască un spital nou. Din spusele şefului SCJU, s-a comandat un studiu de fezabilitate, iar concluzia a fost că imobilele existente nu merită reabilitate. „Reabilitarea acestor clădiri ar fi însemnat bani aruncaţi, întrucât nu au circuite funcţionale, iar vechimea lor este foarte mare. Pe baza studiului de fezabilitate, am înaintat o propunere către Ministerul Sănătăţii pentru construirea unei clădiri noi", a afirmat directorul Căpăţână.
Marca Telecom a contestat şi apoi a renunţat
Interesant este faptul că de acest contract - referitor la lucrările de instalaţii electrice la Secţia Psihiatrie - s-au arătat interesate mai multe firme, trei dintre ele contestând chiar, procedura de achiziţie. Este vorba despre SC Marca Telecom SRL Bucureşti, SC As Pin Buzău SRL şi SC Capera SRL, cu sediul în sat Sf. Ilie, comuna Scheia, judeţul Suceava.
Prin contestaţia nr. 509/19.06.2009, înregistrată la Consiliu Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, SC Marca Telecom a contestat documentaţia de atribuire elaborată în cadrul procedurii, prin „cerere de oferte", a contractului de achiziţie publică. Concret, s-a solicitat Consiliului să dispună: „modificarea caietului de sarcini prin eliminarea din cadrul factorilor de evaluare a criteriului «Dovada executării uneia sau mai multor lucrări similare în spitale, cu valoare peste 50.000 RON»". Firma a cerut, în cazul menţinerii acestui criteriu, „respectarea tratamentului egal şi al nediscriminării şi interpretarea criteriului prin acceptarea ca experienţă a oricăror lucrări care îndeplinesc şi nişte standarde bine precizate". Societatea a cerut de asemenea, „eliminarea solicitării de
prezentare a certificatelor emise conform HG 1337/2006 sau acceptarea în echivalent a declaraţiilor ofertantului, precum şi
suspendarea procedurii de atribuire până la lămurirea aspectelor mai sus menţionate". Interesant este faptul că, aşa cum se precizează în decizia CNSC nr. 3978/370 C10/3337
din 14.08.2009, Marca Telecom a renunţat la contestaţia formulată împotriva procedurii de achiziţie. De asemenea, CNSC a respins, ca nefondate, contestaţiile depuse de către SC As Pin SRL şi SC Capera SRL.
Ceacîreanu, cel cu semafoarele
Dar SC Marca Telecom este o firmă cunoscută pe plan local, pentru colaborarea cu municipalitatea constănţeană, în ceea ce priveşte întreţinerea semafoarelor. Societatea îi are ca asociaţi pe Mihai Sergiu Ceacîreanu şi pe Liviu Gheorghe Puşcaru. Din 2007, firma are punct de lucru în Constanţa. De precizat că Puşcaru şi Ceacîreanu au fost asociaţi cu cinci taiwanezi în SC Kimo Telecom SRL: Yang Li-Mei Wang, Chen-Hsiang Wang, Chien Kang Road, Li-Hsia Yang şi Hsin Yi Road Taipei.
Trimis în judecată, alături de Mazăre şi Nicuşor
Ceacîreanu le este cunoscut constănţenilor din faptul că numele lui apare în rechizitoriul DNA privind retrocedările. Potrivit comunicatului emis la vremea respectivă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, pe 28 octombrie 2008, trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte care ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Printre cei acuzaţi se numără şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi preşedintele executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea. Aceştia, împreună cu ceilalţi acuzaţi, sunt învinuiţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În dosar sunt implicaţi şi moştenitori ai persoanelor îndreptăţite să primească terenurile, Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe, precum şi cesionarii cumpărători de drepturi succesorale, printre care şi Ceacîreanu. Aşadar, cesionarii care au cumpărat drepturile succesorale de la moştenitorii care, potrivit rechizitoriului, nu puteau intra în posesia terenurilor sunt, conform actului de inculpare: Viorel Pană, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, Cristian Borcea şi Mihai Camboianu, Bogdan Gabriel Sandu, prin societatea Holland Development Group SA, şi Daniel Ene, Marius Puscaşi, Carmen Puscaşi şi Mihai Sergiu Ceacîreanu, ca persoană fizică, dar şi prin firma sa, la vremea respectivă, New Home Construct SA.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp