Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:58 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul sanatoriu de copii din Eforie Sud va fi dărâmat Domeniul CJC pune la bătaie opt miliarde pentru demolarea unei clădiri (galerie foto)

ro

08 Apr, 2011 02:52 8671 Marime text
dppj_Eforie_Sud_sanatoriu.jpgSRL-ul subordonat Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, se pregăteşte să atribuie un nou contract de lucrări.

Este vorba despre contractul privind „Lucrări de demolare Sanatoriul de copii II rahitism Eforie Sud". Pentru execuţia acestor lucrări de demolare, firma Consiliului Judeţean pune la bătaie nu mai puţin de opt miliarde de lei vechi. Potrivit invitaţiei de participare publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), procedura de deschidere a ofertelor este programată să aibă loc pe 18 aprilie, începând cu ora 15.00, la sediul SC Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) SRL, din aleea Magnoliei. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 80%, iar durata de execuţie a lucrărilor 20%. Potrivit fişei de date a achiziţiilor, lucrările de demolare vor fi finanţate din bugetul propriu al SC DPPJ SRL. Durata contractului este de 20 de zile calendaristice de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Eforie_sanatoriu_parasit_02.jpgOfertanţii trebuie să prezinte bilanţul contabil pentru ultimii trei ani - 2008, 2009, 2010 - şi să aibă o cifră medie de afaceri pentru ultimii trei ani de minim 1.500.000 lei. Cifra de afaceri a operatorilor economici încadraţi conform legii în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii va fi admisă în cuantum de 50% din valoarea impusă. De asemenea, ofertantul trebuie să demonstreze, printr-o declaraţie bancară, în original, că dispune sau are acces la lichidităţi, linii de credit sau la alte instrumente financiare în valoare de minim 10% din valoarea estimată a contractului (sau echivalent) pentru o perioadă de două luni. Participanţii la licitaţie trebuie să prezinte, de asemenea, o declaraţie privind lista principalelor lucrări executate în ultimii cinci ani. Se solicită experienţă similară de minim 750.000 de lei fără TVA, valoarea putând fi demonstrată şi prin cumularea a cel mult trei contracte de lucrări de demolare finalizate şi recepţionate în ultimii cinci ani. Garanţia de participare este de 16.000 de lei, iar cuantumul garanţiei de bună execuţie a contractului de lucrări este de 5% din valoarea totală fără TVA a contractului, IMM-urile beneficiind de reducerea cu 50% a garanţiei de bună execuţie.

Ionuţ Clipea: „Vrem să-l demolăm până nu moare cineva"

Pentru a afla de ce este atât de costisitoare o demolare, l-am contactat telefonic pe directorul SC DPPJ SRL, Ionuţ Clipea. Şeful SRL-ului CJC ne-a declarat că în costul de opt miliarde de lei vechi intră dinamitarea clădirii, transportul molozului, combustibilul necesar basculantelor, cât şi taxele de drum. „Mai mult costă căratul. Vor fi vreo 600 şi ceva de basculante de cărat şi vă daţi seama cât costă motorina, plus că se adaugă şi taxele de drum. Dinamitarea este de asemenea foarte scumpă. Anul trecut costa 3,5 miliarde de lei", ne-a declarat directorul DPPJ. Ionuţ Clipea a precizat că imobilul va fi demolat întrucât prezintă risc de prăbuşire. „Interesul nostru este să-l demolăm cât mai repede, având în vedere incidentul de la cimitir. Vrem să culcăm această ruină la pământ până nu moare cineva. Noi am împrejmuit clădirea, însă este riscant pentru că au tot existat cazuri de furturi de materiale din clădiri dezafectate şi nu vrem să se întâmple vreo nenorocire. Are şi subsol. Şi acesta trebuie dezafectat. Trebuie să-l dărâmăm cât mai repede, mai ales că se apropie sezonul şi vor veni în zonă mulţi turişti", a precizat Clipea, adăugând că imobilul fostului sanatoriu de copii a fost dat în administrarea SC DPPJ SRL de către CJC, în 2004.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii