Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti „Asta nu inseamna ca Geoana e pe placul nostru"

ro

26 Nov, 2009 00:28 1793 Marime text
cap1.jpgCoaliţia pentru Cotroceni s-a parafat ieri, la Palatul Parlamentului, iar alianţa PSD - PNL a devenit o certitudine. După un an de opoziţie, liberalii se alătură social-democraţilor pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană, la alegerile prezidenţiale. Cum se vor manifesta liderii judeţeni, oameni cu experienţă politică şi vechime în PNL Constanţa, vă prezentăm în continuare.

În următoarea perioadă, inclusiv liberalii constănţeni vor face campanie alături de echipa Mazăre pentru a-l aduce pe social-democratul Mircea Geoană la Cotroceni. Pentru unii va fi greu să promoveze imaginea lui Geoană, să-l laude pe acesta, după ce şi-au îndemnat electoratul să-l susţină pe Crin Antonescu, un candidat total diferit atât ca discurs, cât şi ca prestanţă, imagine etc. Pentru alţii, probabil, nu va reprezenta nicio dificultate, având în vedere legăturile realizate în timp cu diverşi pesedişti. Însă, chiar şi aşa, pentru simpatizanţii PNL va fi greu de explicat cum liberalii, braţ la braţ cu pesediştii, vor striga, la unison, „Geoană preşedinte!".

Explicaţia folosită de liderii PNL, aceea a acceptării de către Mircea Geoană a unui guvern condus de Klaus Johannis, nu se ştie cât de credibilă va fi în faţa alegătorilor PNL, mare parte dintre ei tineri, care au dorit o schimbare votând Crin Antonescu. Probabil, la eventuale mitinguri electorale ce vor fi organizate prin ţară, din jenă şi respect faţă de Antonescu, liberalii vor prefera să scandeze: „veniţi să votaţi o majoritate parlamentară stabilă!", „veniţi să votaţi un Guvern Johannis!", nicidecum „Votaţi Geoană preşedinte!".

Dragomir: „Dintre două rele, aleg răul mai mic"

Odată semnat acordul cu PNL, Mircea Geoană a şi anunţat că va face campanie împreună cu Crin Antonescu. Strategia urmează a fi stabilită la centru şi transmisă în teritoriu. Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a confirmat că „domnul Stavarache va comunica modul de derulare a campaniei în continuare". Nu s-a stabilit ce vor face, dar ieri, liderul PNL a avut o întrunire cu primarii PNL şi cu membrii Biroului Judeţean, iar astăzi a fost programată o şedinţă a Delegaţiei Permanente. Indiferent de strategie, Dragomir îl va recomanda pe Geoană electoratului. „Între un om care a declarat că va distruge PNL şi unul care l-a acceptat pe Johannis ca premier, îl aleg pe cel din urmă. Dintre două rele, aleg răul mai mic. Doar Traian Băsescu ne-a înrăit şi ne-a adus în această situaţie", a menţionat liderul PNL.

„Alianţa PNL - PSD este pentru ca Johannis să fie premier. Asta nu înseamnă că Mircea Geoană e foarte pe placul nostru. Suntem nevoiţi să-l votăm pentru că este de acord cu un Guvern Johannis. Pentru asta îl voi susţine pe Geoană necondiţionat şi pentru că Băsescu reprezintă cel mai mare pericol pentru PNL şi pentru România", a declarat liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti. Cât priveşte participarea sa la un eventual miting pro Geoană, alături de pesedişti, Haşotti a menţionat că va mobiliza electoratul şi va participa, „dar nu voi striga Mircea Geoană". „Dacă Băsescu n-ar fi fost ostil PNL, nu s-ar fi războit cu Tăriceanu şi miniştrii liberali, Alianţa PNL - PD ar fi obţinut peste 65% şi n-ar fi avut probleme acum", a ţinut să precizeze liderul PNL.

Liberalii, chemaţi sub flamura PSD

„Campania electorală nu s-a terminat! Crin Antonescu a obţinut un scor important la scrutinul pentru alegerile prezidenţiale şi a dovedit că poate să mobilizeze o parte a electoratului, amorţită şi dezamăgită de clasa politică", se menţiona într-un comunicat remis, ieri, de conducerea Ligii Aleşilor Locali ai PNL, purtând şi semnătura secretarului general al acestei structuri, constănţeanul Ionel Chiriţă (n.r. fostul primar al oraşului Hârşova şi membru în Biroul Politic Central al PNL). Liberalii sunt chemaţi „la arme" şi li se cere mobilizare deplină pentru votul din 6 decembrie, dar nu pentru propriul candidat ieşit din cursă, ci pentru contracandidatul său pesedist, care a participat la guvernare timp de nouă luni.

„Votul electoratului PNL trebuie să se îndrepte către Mircea Geoană, care şi-a asumat, împreună cu PSD, susţinerea soluţiei prezentate de PNL, având ca obiectiv scoaterea României din criză prin intermediul Guvernului Johannis. (...) Acesta este momentul ca toţi cei cu principii liberale să-şi demonstreze dorinţa de schimbare, iar PNL încurajează acest demers. (...) Aşteptăm de la toţi liberalii, considerând ca fiind o condiţie obligatorie pentru îndeplinirea obiectivului nostru, mobilizarea pentru o prezenţă la vot la fel de mare ca aceea din 22 noiembrie, dar şi un scor cât mai mare în favoarea candidatului Mircea Geoană, care susţine deja proiectul nostru cu Klaus Johannis", se menţionează în comunicatul LAL.

{mos_ri:Puiu Hasotti,Mircea Geoană} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 27 Nov, 2009 15:58 PNL-istii conducatori,necredibili ,sunt adevaratii VINOVATI de alianta dintre PNL si PSD.
  • tache 26 Nov, 2009 18:09 pnl-isti nu votati geoana ar fi cea mai mare porcarie din istoria partidului
  • ucseer 26 Nov, 2009 18:01 Ceea ce nu stiti este ca la Constanta, ciolanul a fost totdeauna impartit intre PSD si PNL. Restul a fost spoiala.Ca vor merge acum alaturi de Mazare si Constantinescu, doar vor oficializa casatoria. Ceea ce nu stie Hasoti, acest cameleon al politicii Constantene, este ca votantii nu inseamna ca sunt neaparat liberali, asa cum nu sunt nici beneficiari ai afacerilor postdecembriste dintre liberali si pesedisti. Ceea ce nus tie electoratul, este ca cei care au votat Antonescu, au votat un fost informator ordinar. Cititi biografia lui Crin Antonescu si Noul expres de Sud. datele sunt publice.
  • un alegator 26 Nov, 2009 13:57 Antonescu s-a distrus politic iar pe liberali i-a pus intro situatie grea.Liberalii nu pot vota cu Geoana si cu ceata lui ROSIE
  • Adi 26 Nov, 2009 13:39 In sfarsit se oficializeaza relatia dintre Hasoti si Mazare; dusmani in ziar si super parteneri in realitate.Sa va fie rusine.Dupa 20 de ani il avem din nou pe iliescu...bravo voua
  • un PNL-ist adevarat 26 Nov, 2009 13:20 rusine CRIN - PNL,rusine CRIN- PNL......adevaratii PNL-isti nu o voteze niciodata GEOANA,ILIESCU si altii care au facut numai rau ROMANIEI.......o sa voteze doar sclavii din PNL,care vor sa isi pastreze anumite functii sau sunt naivi sa creada ca vor primi ceva de la PSD....TREZITI-VA PNL=ISITI !!!!!....ORI STATI ACASA ARATAND CA NU SUNTETI MANIPULATI,ORI VOTATI DREAPTA ......
  • DOUA "RELE" 26 Nov, 2009 12:52 Cu parere de rau dar raul cel mai mare sunteti "voi" politicieni de doi bani care nu aveti nimic de-aface cu politica. Nu aveti personalitate si nici macar gandire, va potriviti de minune cu hotii de la PSD ne veti pierde pe toti, pe noi sustinatorii vostrii. VOI sunteti motivul pentru care nu mai mergem la vot......
  • vvv 26 Nov, 2009 12:44 ai avut voturile noastre si le-ai facut cadou lui iliescu si lui geoana fara rusine ,pacat.
  • Ghita 26 Nov, 2009 12:10 Nici n-a inflorit Crinul si iata s-a ofilit.Este incredibil ce se intampla.Mare rusine pentru PNL.Mi-e scarba,imi vine sa vomit.Mi-e scarba.
  • Socialistul 26 Nov, 2009 00:49 Nenea Hasotti ! Noi, Constantenii iti vom ridica o statuie de nisip pe malul marii pentru ca alianta PNL cu pardalnicul PSD va duce la disparitia partidului din care cu onoare faceti parte, precum castelele de nisip sub valutile marii. Va urez succes in absolutul imaginar !