Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:27 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti este impotriva Parlamentului unicameral

ro

28 Sep, 2009 02:52 758 Marime text

Parlamentar cu state vechi, liberalul Puiu Haşotti şi-a exprimat acordul privind reducerea numărului de parlamentari şi a lăsat să se înţeleagă că şi aleşii judeţeni ar fi prea mulţi.

Introducerea votului uninominal a permis o oarecare primenire a clasei politice, dar a produs şi multe nedreptăţi.

Candidaţi cu scoruri foarte bune s-au văzut puşi pe tuşă, iar alţii, clasaţi pe locul II sau chiar III, au ajuns parlamentari. Şi la nivel judeţean au existat asemenea situaţii, exemple elocvente fiind cel din Colegiul nr.1 pentru Senat şi cel din Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor. Aici, candidaţii PSD s-au plasat pe primele locuri, dar mandatele de parlamentari au ajuns la PNL. Asta ar putea explica de ce liberalii nu agreează ideea unui Parlament unicameral.

„Sunt în favoarea menţinerii celor două camere, indiferent de numărul de parlamentari. Sunt de acord pentru o dezbatere publică. Reducerea numărului de parlamentari (n.r. PNL a avut o propunere prin care viitorul Legislativ să fie compus din două Camere, însumând 320 - 340 de aleşi) nu este o problemă, dar nu pot fi de acord cu desfiinţarea vreunei camere. În UE, nicio ţară cu peste 10 - 12 milioane de locuitori nu are parlament unicameral", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Puiu Haşotti. Pentru a-şi susţine şi mai bine opinia, liderul liberal a menţionat faptul că numărul consilierilor judeţeni este mult mai mare decât al parlamentarilor, iar aceştia constituie un guvern local. Exemplul a fost dat de Haşotti întrucât nimeni, în contextul reducerii cheltuielilor de la bugetul statului, nu a venit cu propunerea reducerii numărului de aleşi judeţeni pe viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii