Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasotti „Nu cunosc niciun membru PSD care sa nu fie corupt sau incompetent"

ro

26 Nov, 2009 01:10 1420 Marime text

pnl_gheorghe_dragomir_puiu_hasotti_02.jpgHai să ne aducem aminte

Crin Antonescu, Puiu Haşotti şi Gheorghe Dragomir - aliaţi ai „celui mai corupt partid din Europa"

După luni de zile în care reprezentanţi ai PNL au criticat prestaţia sau înclinaţiile PSD-iştilor, liberalii încearcă să convingă românii că alături de social-democraţi le vor asigura „O singură Românie" în locul „României bunului simt".

„Nu-mi plac nici mie oameni precum Hrebenciuc, Iliescu, Vanghelie, iar eu sau PNL n-am fost niciodată aliaţi cu aceşti oameni şi cu acest partid", declara, pe 25 octombrie, Crin Antonescu, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii presei constănţene. Dar, aceste afirmaţii, atât de convingătoare la vremea respectivă, au fost date uitării, iar acum asistăm exact la alierea sa şi a partidului pe care-l conduce tocmai cu aceşti oameni, membri influenţi ai PSD.

„Este un subiect tabu. Nu se discută decât după prezidenţiale", era replica dată de fiecare dată jurnaliştilor de liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, când era întrebat cu cine vor guverna liberalii dacă vor da viitorul preşedinte al României. Prezidenţialele nu s-au încheiat, românii n-au decis pe cine preferă la Cotroceni, dar PNL, pentru a nu risca să rămână în opoziţie alţi trei ani, cel puţin, au bătut palma cu social-democraţii.

Alegătorii nu uită!

Însă liderii PNL omit un „amănunt", electoratul nu uită care au fost părerile lor la adresa actualilor parteneri politici.

Pe site-ul cotidianului nostru, un cititor fidel, Redivivus, atrăgea atenţia asupra declaraţiilor făcute de fostul vicepreşedinte PNL, actual lider al grupului parlamentar din Senatul României, senatorul Puiu Haşotti. El ne amintea că, în 2004, în cartea sa, intitulată „Liberal în opoziţie", scria următoarele: „Corupţia în România este determinată de reprezentanţii PSD, care fură tot ce se poate fura ". Sau: „Nu cunosc niciun membru PSD care să nu fie corupt sau incompetent". Sau: „În PSD, unii sunt ticăloşiţi de tineri, iar alţii - îmbătrâniţi în ticăloşii". Sau: „PSD este cel mai corupt partid din Europa...Pentru democraţie şi normalitate, politica PSD reprezintă tot ceea ce poate fi mai perfid, malefic şi ipocrit". Sau: „Nu am fost un mare susţinător al alianţei PNL - PD, dar m-am convins că noua construcţie politică reprezintă singura soluţie pentru cetăţeni şi integrarea României în UE".

Cinci ani mai târziu, liderul PNL se pare că a uitat cele scrise şi acceptă, cu seninătate, alianţa cu PSD.

PSD - corupţie, fraudă, baroni

În ianuarie anul curent, liderului grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, critica dur propunerea PSD de a picta uniform judeţele - în sensul numirii de prefecţi cu aceeaşi apartenenţă politică precum cea a preşedinţilor de consilii judeţene ori a ministerelor. El avertiza: „Este o decizie ce va favoriza corupţia, frauda, minciuna şi tot ce-i mai rău"... „şi în judeţe, şi în ministere se va fura în linişte şi organizat, pentru că le este extraordinar de mare foame". Tot la începutul anului, vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti, critica un alt lider PSD, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea. „Domnul Dragnea a fost baronul baronilor PSD. Ei l-au instalat în funcţia de ministru, iar domnul Geoană este prizonierul acestor baroni care-i vor asigura sprijin la viitorul Congres al PSD", sublinia el.

„Geoană n-are veleităţi de lider"

Scrisoarea trimisă de conducerea PSD Constanţa liderilor de la Centru, întrucât erau nemulţumiţi că oamenii propuşi de tandemul Mazăre-Constantinescu nu erau, încă, numiţi în diverse funcţii de conducere, a fost un alt prilej pentru preşedintele PNL, Gheorghe Dragomir, de a emite o părere despre actualul aspirant PSD la funcţia de şef al statului.

„Geoană nu este în stare să spună «NU». Nu are veleităţi de lider", era explicaţia acelei întârzieri în desemnarea social-democraţilor pe posturile râvnite.

Tot în mai, semnatarii liberali ai moţiunii pe educaţie opinau că acest domeniu a ajuns corigent „în urma catastrofalului management pe care doamna ministru Ecaterina Andronescu îl practică". Totodată, senatorul Haşotti îşi manifesta mirarea în legătură cu repromovarea în funcţia de ministru al Educaţiei a social-democratei Andronescu, „după ce, acumpatru ani, PSD, în rarele clipe de înţelepciune pe care le are, a înlocuit-o".

Politizarea preferată de pesedişti

În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Puiu Haşotti declara pe 23 august anul curent că învăţământul, precum şi alte domenii trebuie golite de orice fel de conţinut politic. „Din păcate, în judeţul Constanţa există o politizare a învăţământului, aici se numesc directori exclusiv pe criterii politice", avertiza Haşotti în contextul în care conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean era asigurată de o echipă social-democrată.

„Din păcate, Consiliul Judeţean Constanţa (n.r condus de prim-vicepreşedintele PSD, Nicuşor Constantinescu), prin preşedintele său, dar şi primarii iau decizii în funcţie de apartenenţa politică a dascălilor, lucru extraordinar de dăunător", a susţinut ferm liderul PNL. „Învăţământul, cultura, armata, serviciile secrete, sănătatea nu trebuie politizate. În aceste domenii avem nevoie de profesionişti şi profesionalism", a încheiat Haşotti. Oare, noua alianţă PSD - PNL va asigura promovarea profesioniştilor în funcţii, criteriul politic urmând a fi ignorat?

Duplicitarul Geoană

O lună mai târziu, pe 27 septembrie, senatorul Haşotti şi deputatul Gheorghe Dragomir acuzau PSD-ul de laşitate, iar pe Mircea Geoană de duplicitate pentru că parlamentarii social-democraţi nu au votat moţiunea de cenzură iniţiată de liberali şi UDMR, iar preşedintele PSD nici n-a venit în Parlament. „PSD a dat dovadă de maximă laşitate. La moţiunea de cenzură nu a votat pentru că PD-L ar fi votat moţiunea ca să cadă guvernul şi să facă un altul, curat PD-L, până la prezidenţiale", declarau cei doi parlamentari PNL. Cu scopul clar de a scoate în evidenţă lozincile fără acoperire folosite de sociali-democraţi, senatorul Haşotti a venit cu o cerere către liderul PSD Constanţa. „Îi cer lui Radu Mazăre să comenteze acea lozincă folosită la alegerile generale de anul trecut: «Unii se ceartă, noi construim!». Să ne spună cine se ceartă şi cine construieşte. Am să-i solicit asta la fiecare conferinţă de presă la care voi participa... până ne va lămuri", specifica liderul Grupului parlamentar PNL din Senat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 27 Nov, 2009 12:53 ALIANTA SECRETA,SUBTERANA dintre PNL si PSD nu a dat voie PD-L-ului sa se inteleaga ,SA CONLUCREZE in ultimele 9 luni de zile cu PSD-ul.