Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii prin POR Primăria 23 August reabilitează şi extinde şcoala din Moşneni

ro

30 Mar, 2011 02:46 2394 Marime text
23_August.jpgComuna 23 August a lansat ieri proiectul privind reabilitarea şi extinderea Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Moşneni.

De precizat că investiţia este realizată cu fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 3 - „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale", Domeniul Major de Intervenţie 3.4 - „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructuri pentru formare profesională continuă".

Managerul de proiect Virginia Voicu a precizat că valoarea totală a proiectului este de 5.586.626,70 lei, din care 3.527.588,82 lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, contribuţia financiară a Uniunii Europene fiind de 2.998.450,49 lei. Sprijinul financiar asigurat de la bugetul naţional va fi de 458.586,55 lei, contribuţia beneficiarului fiind de 1.293.705,54 lei.

Lucrările de extindere a Şcolii Moşneni includ construirea unui laborator de fizică-chimie, a unei cancelarii, a unui hol, a două magazii (una pentru depozitarea materialelor didactice, una pentru depozitarea materialelor de curăţenie şi igienă), a cinci grupuri sanitare pentru elevi, pentru elevii cu dizabilităţi locomotorii şi pentru cadre didactice, precum şi a două accese, dintre care unul principal prevăzut cu o rampă pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, vor fi executate finisaje interioare şi exterioare, precum şi lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi electrice.

Dotări pentru laboratorul de fizică-chimie şi pentru cabinetul IT

Proiectul mai include dotarea completă a laboratorului de fizică-chimie, a cancelariei, cât şi dotarea cu echipamente IT.

Cea de-a doua direcţie de acţiune, reabilitarea clădirii vechi, va include demolarea aripei de vest, a zidurilor exterioare şi interioare pe partea superioară (pentru realizarea centurilor de beton armat). Se vor monta geamuri şi uşi cu tâmplării PVC şi geam termopan, tavane false casetate iluminate artificial, se va reface pardoseala şi toate finisajele necesare şi se va realiza încălzirea suprafeţelor prin convectoare electrice.

Grupul ţintă al proiectului este format din copiii preşcolari şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial din Moşneni, beneficiarii direcţi fiind cei 142 de elevi care învaţă în cadrul Şcolii Moşneni. Durata de implementare a proiectului va fi de 17 luni. În perioada următoare, autoritatea locală din comuna 23 August va demara procedura de achiziţie pentru lucrările incluse în proiect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii