Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:39 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii cu pretentii

ro

28 Sep, 2009 02:53 836 Marime text

În tabăra PNL, lucrurile par a se complica. În timp ce sunt siguri (!?) că ei vor fi cei care vor da viitorul preşedinte al României, liberalii nu sunt convinşi că vor ajunge şi să guverneze.

Chiar dacă nu s-au văzut în ipostaza care le-ar permite să viseze o potenţială intrare la guvernare, liberalii se ţin cu nasul pe sus. „PNL va intra la guvernare, dacă se vor respecta nişte condiţii", a declarat, ieri, liderului grupului parlamentar din Senat, senatorul Puiu Haşotti. În completare, colegul său de partid, deputatul Gheorghe Dragomir, a explicat că liberalii ar putea guverna doar în cadrul unui Executiv „care va accepta măsurile de maximă austeritate pe care PNL vrea să le impună".

Dar cu cine ar putea guverna PNL în contextul în care, la ora actuală, consideră „PSD şi PD-L egali în vinovăţie" (n.r. referitor la situaţia grea pe care o traversează românii) rămâne o enigmă. De altfel, Haşotti nu a dorit să emită nicio opinie personală legată de potenţialii parteneri ai PNL la guvernare. „Este un subiect tabu. Nu se discută decât după prezidenţiale", a punctat liderul grupului parlamentar liberal din Senat.

Atitudinea lor ne aminteşte de cea din 2008, când pretenţiile emise au dus PNL-ul în opoziţie. Ba mai mult, această tactică ar putea avea la bază teama că nu ar putea gestiona ţara în perioadă de criză şi în contextul în care, potrivit propriilor declaraţii, din ianuarie 2010 n-ar mai exista fonduri pentru plata pensiilor şi a salariilor, iar revoltele sociale vor lua amploare. La o adică, într-o asemenea situaţie, cel mai comod este să stai în opoziţie şi să-i critici pe cei ce trebuie să rezolve problemele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii