Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Aleşilor Locali ai PSD Constanţa, forum de dezbatere privind Alianţa de Centru-Dreapta Mazăre "Şi eu şi Nicuşor am spus că trecem peste orice" (galerie foto)

ro

21 Jan, 2011 00:00 1773 Marime text
liga.jpgLiga Aleşilor Locali ai PSD Constanţa, organizată aseară, la Casa de Cultură din Năvodari a fost un bun prilej pentru primarii din judeţ ai PSD, dar şi conducerea judeţeană a partidului de a analiza şi de a pune pe tapet oportunităţile încheierii unei alianţe cu PNL la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale din judeţ şi nu numai.

Cei mai importanţi primari din judeţ au încercat aseară să îşi convingă colegii prezenţi la şedinţa de alegere a noii componenţe a Ligii Aleşilor Locali ai PSD de oportunitatea acestei Alianţe de Centru-Dreapta care ar trebui să se pecetluiască la nivel naţional. Pesediştii au prezentat soluţia ca singura şansă a PSD-ul, alături de partenerii lor, să ajungă să formeze Guvernul după următoarele alegeri. "Nu cred că luăm 50% şi nu cred că vom putea să avem jumătate din parlamentari şi să facem Guvernul. Trebuie să mai facem şi concesii", a precizat senatorul Alexandru Mazăre, în ceea ce priveşte această alianţă cu PNL-ul. "Şi eu şi Nicuşor am spus că trecem peste orice. Eu cred că la nivel judeţean pierdem. Am stat deja de vorbă cu liberalii, la o discuţie prealabilă, şi cred că este cel mai bine. Însă nu cred că ar merge să fim jumătate-jumătate la alegeri, adică noi şi liberalii, nu cred că ar fi bine. Cred că trebuie să facem un sondaj să vedem cum se percepe alianţa", a adăugat primarul Radu Mazăre.

Mariana Mircea: "Mie nu îmi place să dau limbi"

Colega de partid a fraţilor Mazăre, primăriţa din Cernavodă, Mariana Mircea, nu a vrut să se pronunţe în ceea ce priveşte această alianţă, mai ales că la nivelul oraşului pe care îl conduce ar fi aproape imposibil de realizat o astfel de înţelegere cu duşmanul său, liberalul Gheorghe Hânsă. A ţinut însă să îi sfătuiască pe colegii săi prezenţi că ar trebui să fie mai înţelepţi şi să nu se mai plângă pentru fiecare neajuns pe care îl au. După ce i-a periat cu numai cu cuvinte de laudă pe cei doi şefi, Mazăre şi Constantinescu, Marianei Mircea i-a scăpat o păsărică: "Mie nu îmi place să dau limbi", după care s-a scuzat, precizând că pur şi simplu "i-a scăpat" şi că de fapt a vrut să spună că nu vrea să facă reclamă nimănui. În consens cu colegii săi, în ceea ce priveşte alianţa, a fost şi primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, care a spus că cel mai bine e să se lase orgoliile la o parte şi să se meargă mai departe în această formulă.
"Suntem la un moment de răscruce. Cu PNL şi PC nu putem să luăm 51%. Trebuie să mai cooptăm şi pe minorităţi, care nu sunt foarte puţini. Putem să-i capacităm şi pe unguri. Trebuie să formăm majoritatea în Parlament să dăm Guvernul", a fost de părere senatorul PSD Nicolae Moga. „Eu nu ma unesc impotriva PDL-ului, ma unesc pentru locuitorii mei“, a sustinut primarul din Cumpana, Mariana Gâju.

Nicuşor: "Acolo unde este primar PSD, rămâne candidat PSD"

De cealaltă parte, Nicuşor Constantinescu, ales preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PSD Constanţa, le-a dat dreptate colegilor săi, în ceea ce priveşte concesiile care trebuie să se facă în privinţa alianţei cu PNL, însă a precizat că el, împreună cu Mazăre, a propus de mai multă vreme la centru ca să se facă această alianţă. "Să nu vă speriaţi cum e cu alianţă la nivel local: acolo unde este primar PSD, rămâne pentru alegeri propunere în numele alianţei tot un pesedist, la fel în cazurile unde sunt liberali. Sper ca în 2012 vom avea mai mulţi primari şi consilieri judeţeni".
Şedinţa Ligii Aleşilor Locali s-a încheiat cu votul pe bandă rulantă a componenţei Biroului Executiv al Ligii. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu a fost propus de Radu Mazăre pentru funcţia de preşedinte al Ligii, ulterior fiind votat cu unanimitate de voturi. La rândul său Mazăre, pus pe lista de vicepreşedinţi, a vrut să se retragă din componenţa structurii de conducere a Ligii Aleşilor Locali, urcând în lista cu membrii Ligii, Gheorghe Muurat, primarul din Topalu. Printre cei din conducere se numără Claudiu Tusac - primarul din Mangalia, Mariana Mircea - primăriţa din Cernavodă, Nicolae Matei - primarul din Năvodari toţi trei în calitate de vicepreşedinţi, Cristian Darie - secretar executiv, iar viceprimarii Constanţei, Decebal Făgădău şi Gabi Stan, Mariana Gâju - primar Cumpăna, Ion Nicolin - primar Negru-Vodă, Iosif Valer Mureşan - primarul din Mihail Kogălniceanu, Ovidiu Brăiloiu - primar Eforie, Cristian Cârjaliu - primar Agigea, Dumitru Chiru - primar Lumina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii