Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru şefia PDL va fi strânsă Contracandidaţii lui Mircea Banias

ro

19 Oct, 2010 00:00 1851 Marime text
alegeri_pdl_paul_branza.jpgTrei democrat-liberali de vază se gândesc să candideze la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, al cărei interimat este asigurat din 2008 de Mircea Banias

Organizaţia judeţeană PDL Constanţa aşteaptă cu nerăbdare să fie depăşit momentul moţiunii de cenzură pentru a-şi putea alege noul lider.

Că scaunul lui Mircea Banias se clatină se ştie mai demult. Democrat-liberalii constănţeni sunt acum în plin proces de identificare a candidaţilor pentru şefia organizaţiei judeţene. Surse din PDL Constanţa susţin că este posibil ca începutul de an să găsească pe altcineva în fotoliul de şef al filialei judeţene. În momentul de faţă, se vehiculează deja trei posibili înlocuitori ai actualului preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Mircea Banias. Zanfir Iorguş este unul dintre posibilii săi contracandidaţi. 

Fostul primar al municipiului Mangalia, actualmente deputat PDL, afirmă că nu s-a hotărât încă dacă va candida sau nu, dar este convins că şeful organizaţiei judeţene va trebui să-şi asume la localele din 2012 şi misiunea de a candida la Primăria Constanţa, împotriva lui Radu Mazăre. „Deocamdată, nu am avut discuţii deosebite pe tema asta. La noi s-au făcut alegerile în zonă, mai sunt câteva organizaţii locale în care să se desfăşoare alegerile şi, bineînţeles, organizaţia municipală de la Constanţa şi cea judeţeană. După ce se va termina cu alegerile, ne vom întâlni cu toţii pentru a stabili care este candidatul cel mai potrivit, cu acordul conducerii centrale a partidului. Dacă este să mă întrebe cineva, aşa cum am mai spus, eu cred că, totuşi, cel care va fi candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa este preşedintele organizaţiei judeţene“, ne-a declarat parlamentarul Zanfir Iorguş. 

Iorguş: „PDL Constanţa nu are acum un lider cu personalitate puternică“

Întrebat ce calităţi crede că ar trebui să aibă viitorul preşedinte al organizaţiei judeţene, în plus faţă de cel actual, Iorguş a precizat că este nevoie de un leadership - de o echipă care să conducă filiala şi care să aibă în frunte un preşedinte cu o personalitate puternică. „PDL Constanţa nu are în prezent o conducere de tip leadership, un lider cu o personalitate puternică menită să tragă după el întreaga organizaţie. Va fi nevoie, pe viitor, de o conducere colectivă, de înţelegere între membrii echipei, de o colaborare între şefii organizaţiilor puternice din Mangalia, Năvodari, Ovidiu şi celelalte filiale puternice - piloni ai partidului. Este nevoie de o conducere colectivă, de încredere, transparenţă, susţinere, dialog şi comunicare. Noi nu am avut un lider din acesta, iar conducerea nu a fost colectivă. Lipsa a fost legată de comunicare, dar eu spun că prin rezervele de cadre pe care le avem vom găsi soluţia de a avea o conducere colectivă performantă şi de a creşte şansele de a câştiga alegerile“, a afirmat Zanfir Iorguş. 

Brânză: „Dacă voi fi presat, voi candida“

Democrat-liberalul Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române, este o altă variantă pentru conducerea PDL Constanţa. Vehiculat pentru conducerea filialei constănţene încă dinaintea numirii ca interimar a lui Banias, numele lui Paul Brânză este încă de actualitate. Şeful ANR spune că nu s-a decis încă dacă va candida sau nu. „Dacă voi fi presat de anumite împrejurări, voi candida, iar dacă nu, voi lăsa la latitudinea grupului care m-a susţinut desemnarea unei alte persoane“, a afirmat Paul Brânză. Întrebat la ce presiuni se referă, democrat-liberalul a spus că se referă la eventualele limite de vârstă sau de vechime pe care le-ar putea impune partidul candidaţilor la şefia organizaţiei judeţene.

Bocai păstrează misterul

Un alt nume rostit în interiorul PDL Constanţa pentru funcţia de şef al organizaţiei judeţene este cel al primarului oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai. Întrebat dacă este adevărat că intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL Constanţa, primarul oraşului Ovidiu a declarat: „Adevărat este ce spun eu, nu ce spun alţii. Deocamdată, nu pot să spun nici că voi candida, dar nici că nu voi candida“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii