Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:37 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistraţii, despre acţiunea în instanţă a Marianei Mircea „Formularea repetată a unei plângeri pentru aceeaşi faptă constituie un abuz de drept, sancţionat de lege"

ro

09 Dec, 2011 01:00 3360 Marime text
Cadiu-MarianaMircea1.jpgMariana Mircea a pierdut un nou proces. Cel de-al treilea dosar penal deschis de procurori, la cererea primăriţei din Cernavodă, numiţilor Marin Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae-Sorin Costache respinge plângerea petentei cu rezoluţia privind neînceperea urmăririi penale

Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a dat, în data de 26 octombrie 2010, rezoluţie privind neînceperea urmăririi penale în cazul dosarului penal deschis de procurori pe numele lui Marin Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae-Sorin Costache. Amintim că primăriţa din Cernavodă a reclamat la data de 23 martie 2009 că aceştia au falsificat semnături pentru organizarea referendumului din anul 2009 privind demiterea sa. Mariana Mircea nu s-a dat bătută şi a atacat rezoluţia la Judecătoria Medgidia. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a respins în data de 17 mai a.c. definitiv plângerea petentei Mariana Mircea. Cele două înfrângeri nu au determinat-o pe primăriţă să dea înapoi. Pe 8 iunie a.c. a formulat o nouă plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia pentru a se efectua pentru a treia oară cercetări împotriva lui Marin Cadiu, Ioan Costache, Luminiţa Costache şi Nicolae-Sorin Costache. Şefa autorităţii locale, în calitate de parte vătămată, reclamă în dosarul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia aceeaşi faptă ce a făcut obiectul celorlalte dosare penale şi anume că făptuitorii au falsificat semnături şi au organizat în luna februarie 2009 un referendum prin care ea să fie demisă din funcţia de primar.

„De ce îi este frică primăriţei de referendum?!"

Ce spun procurorii de această dată? „Este evident că formularea repetată a unei plângeri pentru aceeaşi faptă constituie un abuz de drept, sancţionat de lege, cu atât mai mult cu cât persoana vătămată, Mariana Mircea, în calitate de primar al oraşului Cernavodă în care a formulat plângerea, beneficiază de servicii de consiliere juridică", se arată în a doua rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale dată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în data de 11 noiembrie. Abuzul de drept săvârşit de primăriţă nu a scăpat nesancţionat. Rezoluţia o obligă pe Mariana Mircea să achite cheltuielile judiciare în cuantum de 500 de lei. Mariana Mircea a declarat că a contestat rezoluţia dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia în termenul legal. Întrebată care sunt motivele contestării, şefa autorităţii locale ne-a mărturisit că „motivele sunt multe"... „De ce îi este frică primăriţei de referendum?! Îi este frică să afle că nu o mai iubesc oamenii? Preşedintelui Băsescu nu i-a fost frică de referendum şi nu s-a opus organizării acestuia. Urmarea? Preşedintele a crescut în sondaje. Să ne dovedească şi ea la fel ca preşedintele că este iubită de electorat, dacă poate", a declarat Marin Cadiu, unul dintre cei anchetaţi în cele trei dosare penale înaintate de primăriţă procurorilor. Amintim că iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură pe 21 mai 2009 peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este sensibil egal cu numărul voturilor în baza cărora ea a fost aleasă primar, mai precis... 5.510.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii