Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul de primar al lui Tusac a incetat (video)

ro

18 Dec, 2009 00:23 2182 Marime text
cap3.jpgDupă ce a primit toate documentele necesare pentru a lua o decizie corectă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, prefectul Claudiu Palaz a emis ieri, ordinul de încetare a mandatului de primar al municipiului Mangalia, deţinut de social-democratul Claudiu Mihai Tusac.

Prin ordinul prefectului nr.522 din 17.12. 2009, începând cu această dată, mandatul primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac (PSD), a încetat ca urmare a stării de incompatibilitate în care acesta se afla. Situaţia în care a ajuns edilul mangaliot i se „datorează", parţial, consilierilor municipali care, prin aprobarea Hotărârii Consiliului Local Mangalia nr. 50/ 26.08.2008, primarul a fost desemnat reprezentant în Adunarea Generală a Asociaţilor SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL. Hotărârea a făcut obiectul unui Raport al Corpului de Control al MAI, verificări efectuate, definitivate şi concluzionate pe vremea când ministerul era coordonat de social-democratul Dan Nica. Reamintim că, acest control s-a făcut ca urmare a două petiţii - nr.191.439/2009 şi nr.191.440/2009, ultima fiind formulată de primarul Claudiu Tusac, iar raportul a sosit la Instituţia Prefectului judeţul Constanţa pe 9 septembrie 2009, când prefect era fostul membru PSD, Tit Liviu Brăiloiu. Verificările au fost făcute de expert Dumitru Ene şi Virgil Ghindă, expert superior, de la Serviciul de Inspecţii şi Verificare Petiţii în Administraţie Publică din cadrul Direcţiei Generale de Control şi Audit.

De asemenea, în baza verificărilor, pe 26.08.2009, s-a făcut adresă către Registrul Comerţului prin care s-a cerut lista societăţilor comerciale în care sunt evidenţiaţi administratorii sau firmele în care apar numele unor persoane printre care şi primarul Claudiu Tusac. Pe 5.10.2009 s-a comunicat că, „până în data de 24.09.2009, Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Tulcea menţionează că la SC Stupina, pe lângă alte persoane, apare ca asociat şi Mihai Claudiu Tusac", ceea ce reprezintă o altă incompatibilitate cu funcţia de primar pe care o deţinea.

eliberare_tusac.jpgÎn opinia primarului Tusac, el este ţinta unui „abuz în serviciu, a unui gest total ilegal, o comandă politică" şi se va adresa justiţiei.

Atribuţiile de primar au fost delegate, tot prin ordin de prefect, viceprimarului municipiului Mangalia, Ion Mincă, până la data alegerii unui nou primar. Tusac are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta ordinul emis de prefectul Claudiu Palaz, ordin ce nu se suspendă de drept dacă edilul a atacat în instanţă. În atare situaţie, termenul minim pentru organizarea de noi alegeri pentru desemnarea viitorului primar la Mangalia, ar fi de 140 zile (n.r. legea prevede 90 de zile dar am luat în calcul alte 40 de zile pentru contestarea ordinului şi judecarea lui de către instanţă).

 

{mos_ri:Claudiu Tusac,Claudiu Palaz} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mda 18 Dec, 2009 07:15 In sfarsit a facut si pAlaz ceva bun.