Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare a scapat de mustrarea lui Geoana

ro

20 Jun, 2009 02:21 1656 Marime text
mircea_geoana_radu_mazare_07.jpgDe la reuniunea de ieri a PSD-iştilor, de la Turnu Măgurele,  n-au lipsit nici cei doi şefi de la Constanţa, primarul Radu Mazăre şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, codaşi printre social-democraţi în scrutinul din 7 iunie. 

Comitetul Naţional Executiv al PSD a analizat rezultatele obţinute de filiale la euroalegeri, dar şi soarta coaliţiei de la guvernare. „Până la 1 iulie se va discuta cu fiecare organizaţie în parte şi se va vedea ce este de corectat şi unde trebuie sprijinit", a susţinut Mircea Geoană la finalul reuniunii.

Practic, Mazăre şi echipa de la Constanţa a scăpat de alte reproşuri mult mai dure din partea conducerii centrale, după primele reacţii critice vizavi de procentajul obţinut de PSD Constanţa în scrutinul din 7 iunie. 

În vizorul discuţiilor din cadrul CExN-ului de ieri, de la Turnu Măgurele, a fost colaborarea cu PD-L. Criticile dure formulate de preşedintele Traian Băsescu la adresa unor miniştri PSD, dar şi nemulţumirea faţă de modul de împărţire preferenţial a fondurilor statului către ministerele conduse de democrat-liberali, au fost doar câteva dintre principalele motive de nemulţumire în rândul social-democraţilor.

„Oamenii votează oameni"

„Era necesară o asemenea etapă a discuţiilor", a susţinut prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, înainte de începerea şedinţei.

Chemat tocmai la Turnu Măgurele pentru a da explicaţii pentru rezultatele alegerilor din 7 iunie, liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că nu se teme de vreun reproş din partea conducerii, pentru că el este „particular". El a exclus orice formă de sancţionare a sa, pasând responsabilitatea centrului şi listei de candidaţi selectaţi pentru a reprezenta partidul la scrutinul europarlamentar. Acesta a explicat, înaintea întrunirii Comitetului Executiv Naţional al PSD, că scorul slab obţinut în judeţ este rezultatul faptului că oamenii nu au avut pe cine să voteze la Constanţa. „Am mai spus şi atunci, iar comentariul este extrem de scurt: oamenii votează oameni. Şi cu asta cred că v-am lămurit. Atunci când au avut şi au crezut în cineva, au votat în consecinţă şi, spre exemplu, fratele meu senator (n.r. Alexandru Mazăre) a luat 65%. E limpede, nu? (...) În mod sigur, dacă era un candidat de la Constanţa ar fi avut ce să le transmită oamenilor şi ei ar fi ieşit să voteze. Aşa, când votezi undeva, pe undeva pe sus, se întâmplă cum s-a întâmplat", a specificat Mazăre.

În realitate, se ştie că revolta organizaţiei de la Constanţa, manifestată prin neimplicarea în campania pentru europarlamentare, a fost bazată pe refuzul celor de la centru de a acorda un loc eligibil lui Lucian Băluţ, susţinut de PSD Constanţa.

Războiul dintre Mazăre şi Geoană s-a accentuat şi pe fondul pasivităţii liderilor PSD de a apăra interesele filialei la nivelul serviciilor deconcentrate.

Eşecul de la Constanţa a fost de altfel criticat în public şi de preşedintele PSD, Mircea Geoană, întrucât aici s-a reuşit „performanţa" de a avea cu circa 15 procente în minus faţă de rezultatul înregistrat la alegerile parlamentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 20 Jun, 2009 06:22 Ce sa mai comentam.Este rusinos si scandalos.Adunarea de la Turnu magurele nu s-a deosebit cu nimic de adunarile mafiote din filmele americane in care cei prezenti stabileau cum sa-si lichideze rivalii si sa puna mana pe afacerile acestora.Asta este "clasa politica" romaneasca.O clasa rezultata din deseurile comuniste,cu comportare mafiota si discurs suburban.Cu prilejul acestor manifestari, din mahalagismele lor putem sa ne facem o idee reala despre calitatea celor pe care "I-am ales". Scuza ca n-avem altii mai buni nu tine.Gravitatea consta in faptul ca sub o forma sau alta am devenit complicii lor si suntem incapabili sa reactionam. Unde ei au baut sampanie,noi am baut drojdia scursa de la masa lor.Nu suntem capabili sa dam cu ei de pamant,sa le aplicam corectia binemeritata.Asa zisa democratie romaneasca nu asigura cetatenilor posibilitatea de a reactiona si a-i puteaindeparta imediat pe acesti impostori din functiile lor.Au avut grija sa-si subordoneze toate institutiile statului.Indivizi fara prestigiu,fara educatie fara cultura.Prin tot ceea ce declara si fac,demonstreaza ca soarta noastra a ajuns pe mana bagabontilor politici.Toata politica romaneasca este o "bagabonteala" produsa de indivizi de teapa lui Mazare et compania