Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Emit autorizatii in Mamaia chiar daca PUZ-ul este atacat in instanta“ (galerie foto + audio)

ro

13 Aug, 2010 20:00 1905 Marime text
mazare_start.jpgPrimarulRadu Mazăre a participat vineri după-amiază la o întâlnire cu ministrul ElenaUdrea, la care au participat şi patronatele din turism, primari din judeţ, darşi şefi de instituţii.

După maibine de două ore de discuţii, Mazăre, care nu s-a arătat foarte încântat deîntâlnirea cu ministrul Turismului, a explicat că s-a discutat depsre mai multeprobleme, printre care, cea mai importantă a fost PUZ-ul staţiunii Mamaia. „S-adiscutat despre PUZ-ul Mamaia cu care doamna Ministru nu este de acord. Vrea sămai facem consultări, vrea să consultăm specialiştii. Eu i-am arătat că în 2007a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern masterplan-ul pentru turismul naţional,unde spune că în Mamaia trebuie să se facă construcţii până la P+25, să aibă ostructură urbană, să fie cluburi, să fie distracţie şi divertisment. Asta aaprobat Guvernul României. Am făcut PUZ-urile în consecinţă. Dumneaei spune cătrebuie să ne mai consultăm, să vedem dacă se poate, dacă este bine, dacă nueste bine. I-am spus că o să ajungem ca grecii dacă ne mai consultăm mult (...)Noi i-am spus că aşa cum vedem dezvoltarea staţiunii Mamaia, ne-am consultat,populaţia a votat, am spus că trebuie să fie apartamente, am spus că trebuie săfie distracţie şi ea, aşa cum spun şi cei de la Asociaţia Mondială aTurismului, trebuie să aibă un aspect urban, ca la Monte Carlo sau la Rio deJaneiro sau în multe alte părţi. Deocamdată PUZ-ul, chiar dacă dumneaei l-aatacat aşa, printr-un intermediar, este în vigoare, şi eu îmi doresc să existeoameni care să vrea să pună o cărămidă în continuare în Mamaia şi să ridice unetaj în plus, pentru că noi de aici trăim. Deci, emit autorizaţii chiar dacăPUZ-ul este atacat în instanţă. Nu este blocat, este atacat în instanţă, avândefecte, că este hotărâre de consiliu".

Ruşii,chemaţi să invadeze litoralul

Evident, edilul Constanţei nu a scăpat ocazia de a-şi expune planurilede a aduce în Mamaia turişti ruşi şi arabi. Cum va face asta? Simplu: cuajutorul fetelor frumoase şi al distracţiei: „Trebuie să mergem pe piaţarusească şi pe piaţa arabă şi să vindem imaginea pe care noi o avem cea maibună în România şi anume fetele frumoase, agrementul şi distracţie. Nu estenicio ruşine, Venezuela este cunoscută pentru fete frumoase şi pentrudistracţie, Ibiza este cunoscută pentru distracţie, staţiunea Mamaia poateatrage turişti bogaţi şi care nu sunt interesaţi de cum este vremea, dacă plouăsau sunt 24 de grade, că arabii nu vin la Mamaia ca să facă plajă, vin ladistracţie, să cheltuie bani. Şi ruşii la fel. Doamna ministru a bălmăjit, aşa,că dă, că nu este împotrivă. Păi zic, da' când aţi promovat cufrunza ne-aţi întrebat? Păi nu, că noi considerăm că litoralul încă nu merităsă fie promovat, iar eu repet, pentru aceste două pieţe externe, care ne potaduce mulţi turişti, cred că poate şi trebuie să fie promovat. Nu mai existăfete ca-n România, nu mai există locuri ca-n Mamaia decât în foarte puţinelocuri". Normal, nici stilul Elenei Udrea nu-i este tocmai pe plac lui Mazăre.Spune că ministrul „dă senzaţia că ar vrea să facă, însă în purul stilromânesc, tărăgănat şi mai durează, să mai vedem cu specialiştii şi să măsurăm,şi să vedem cantitatea de aer şi de metri pătraţi şi de plajă şi de nu ştiuce". Ba mai mult, vrea să aducă şicluburile ruseşti la Mamaia, că doar distracţia face omul să scoată banul dinbuzunar. „Eu am întrebat-o dacă va da bani ca să promoveze în direcţia în caream discutat. Spre exemplu, eu pun la cale şi voi fi în stare să pun pe masă unparteneriat cu Fashion TV pentru a promova România pe aceste două pieţe desprecare vorbeam. Aş merge, dacă aş avea o colaborare cu ministerul Turismului, cuministrul Transporturilor, cu ministrul de Externe, care este foarte important,să aduc primele două, trei cluburi din Moscova şi din Sankt Petersburg să leaduc în Mamaia şi eu vă garantez că ar fi, cel puţin în week-end cel puţin3000-4000 de ruşi cu bani aici. Dar, ca să iei o viză din Rusia sau din ţărilearabe, pentru România, durează o lună de zile", a mai spus Mazăre.    

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii