Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:23 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare nu tine audiente

ro

11 Mar, 2008 00:00 2237 Marime text
1205181716.jpg

Primarul Constantei a emis o dispozitie prin care-i tine la distanta pe constantenii cu nelamuriri, ce vin sa ceara audiente la primarie

In institutiile publice din Romania, birocratia te impiedica de obicei sa-ti rezolvi problemele. Primaria Constanta nu face exceptie de la aceasta "regula" de neclintit, ce actioneaza impotriva interesului cetateanului si nu in favoarea lui. Potrivit art. 5, lit. b din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, fiecare autoritate sau institutie publica are obligatia sa comunice din oficiu structura organizatorica, atributiile departamentelor, programul de functionare si programul de audiente al autoritatii sau institutiei publice. La nivelul Primariei Constanta, legea se aplica, insa prevederile ei ii exclud pe primarul Radu Mazare si pe viceprimarul Gabriel Stan, care au un statut special si nu prea sunt deranjati de... audiente. Exista o vorba romaneasca ce spune ca pana la Dumnezeu, te mananca sfintii. Fara vreo asemanare intre primarul Mazare si divinitate, expresia este aplicabila si pentru administratia publica locala constanteana. Chiar daca au o problema grava de rezolvat, care ar necesita atentia primarului, constantenii sunt obligati sa se adreseze altor reprezentanti ai primariei, si abia in ultima instanta primarului. Distanta interpusa astfel intre primar si comunitate este chiar o doleanta a edilului Radu Mazare, care a emis o dispozitie speciala in acest sens.

O luna in asteptare...

Conform Dispozitiei Primarului nr. 2311 din 04.08.2000, privind modalitatea efectuarii audientelor, persoanele care doresc sa fie primite in audienta la primar trebuie sa faca dovada ca au avut anterior o cerere depusa la primarie, de al carei raspuns sunt nemultumiti. Potrivit normativului, dovada se face cu numarul de inregistrare scris pe bonul primit in momentul depunerii si inregistrarii cererii. De asemenea, omul trebuie sa faca dovada ca a fost mai intai in audienta la directorul directiei de resort. Abia in cazul in care solicitantii sunt nemultumiti de raspunsul primit in audienta la director, vor fi programati in audienta la primar. De mentionat ca inscrierea pentru audiente (atat pentru directori, cat si pentru primar) se face la Biroul de Informatii din cadrul Centrului de Informare Cetateni, unde se va completa un formular de audienta. Dar asta nu e tot. Pentru a primi un raspuns in privinta datei la care directorul sau primarul va binevoi sa-i primeasca, oamenii trebuie se astepte nu mai putin de 21 de zile. Prin urmare, asa intelege autoritatea locala sa raspunda la problemele cetatenilor: in termen de o luna, dupa care poate urma un alt termen si inca unul, pana ajunge la primar, in functie de numarul directiilor pe la care se plimba solicitarea omului.

Nemirschi are timp pentru public

De precizat ca doar viceprimarul Nicolae Nemirschi are un program fix de audiente, stabilit pentru joi, de la ora 13.00. Pe de alta parte, era de asteptat ca edilul Mazare sa nu aiba o zi fixa de intalnire cu cetatenii, avand in vedere ca este un primar cu "jumatate" de norma, fiind plecat deseori in plimbare in tarile calde. Un reprezentant al primariei ne-a declarat, ieri, ca primarul primeste in audienta, de regula, dimineata, chiar daca nu are o zi fixa. Cu toate acestea, cine a fost intr-o astfel de situatie stie ca lucrurile nu stau asa. Nu de putine ori, au fost vazuti la usa primariei batrani care nu reuseau sa ajunga la primar. De asemenea, au existat si situatii cand, nemaiavand rabdare, grupuri de cateva persoane au reusit sa stea de vorba cu primarul numai dupa ce s-au revoltat la intrarea in primarie.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii