Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Hasotti, cei mai cheltuitori senatori

ro

09 Sep, 2009 02:20 1356 Marime text
colaj_mazare_hasotti.jpgPotrivit ultimelor date publicate pe site-ul Senatului, în luna iunie, senatorul Alexandru Mazăre a cheltuit 10.491 lei pentru biroul senatorial pe care îl are # La câteva zeci de lei diferenţă, topul cheltuielilor este continuat de senatorul Puiu Haşotti, care s-a folosit de 10.479,93 de lei din bugetul statului

Şi la categoria costuri în iunie, pentru diurnă deplasare teritoriu, cazare, transport şi altele, Haşotti îi întrece pe toţi, cu 12.070,19 lei.

Din luna iunie, senatorii şi deputaţii Parlamentului ţării pot fi verificaţi de orice cetăţean curios să vadă cum cheltuieşte alesul său preferat banii pe lună. Chiar dacă se urmăreşte reducerea la maxim a cheltuielilor legate de costurile birourilor parlamentare, senatorii constănţeni par a nu se conforma în totalitate cererii date de cei de sus. Potrivit ultimelor date postate pe site-ul Senatului, referitoare la modul în care senatorii constănţeni au gestionat banii în luna mai, la capitolul cheltuieli pentru birourile senatoriale din teritoriu, senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost fruntaş, cu 10.491 lei cheltuiţi, în vreme ce colegul său, Puiu Haşotti, a fost puţin mai strâns la mână, „reuşind" să uşureze vistieria Senatului de 10.479,93 de lei. Clasamentul este continuat, la mică distanţă, de senatorul Nicolae Moga, care a cheltuit doar 10.430 de lei pentru întreţinerea Mogamobilului său. Pe ultimul loc se află Mircea Banias, care, în această lună, a fost puţin mai econom. Acesta nu a dat, în iunie, decât bani pentru materiale de întreţinere în valoare de 4.824 lei şi pe salariile personalului - 4.350 de lei, în total 9.174 lei.

Plata cazării în Bucureşti ustură buzunarul statului

În ceea ce priveşte banii pe care aleşii din Senat i-au folosit în interes profesional - diurnă pentru deplasările în teritoriu, cazarea în Bucureşti, transportul în ţară şi telefonul mobil, Puiu Haşotti este în top. Acesta a cheltuit 12.070,19 lei, având consumuri asemănătoare cu cele ale colegilor săi, însă mai mult cu cazarea în Bucureşti şi cu convorbirile telefonice.

Locul secund este ocupat de colegul democrat-liberal, Mircea Banias, care a golit vistieria de 11.168,83 lei, fiind singurul în dreptul căruia nu figurează nicio cheltuială legată de diurna pentru deplasarea în teritoriu. Mai puţin au cheltuit social-democraţii Alexandru Mazăre şi Nicolae Moga - 7.172,35 de lei, respectiv 3.758,38 de lei.

Per ansamblu, cei mai mulţi bani din „conturile" pe care le au senatorii cu specificaţie clară sunt daţi pentru cazarea în Bucureşti. Cu excepţia senatorului Moga, care, în luna iunie, nu a plătit niciun ban pe cazare, Banias şi Haşotti au scos fiecare câte 8.736 de lei, iar Alexandru Mazăre - 2.940 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 09 Sep, 2009 05:42 Cine nu cheltuie NIMIC nici nu face NIMIC. Asa ca,lasati oamenii in pace sa munceasca! Nu inteleg ?sunt senatori sau muncitori la coasa ?