Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre „PSD Constanta va deveni partid de mana a treia"

ro

01 Jul, 2010 03:53 2260 Marime text
cap_3.jpgPetre şi-a trasat planurile personale pentru următorii ani, dorinţele acestuia fiind foarte ambiţioase şi destul de greu de realizat în actualul context politic

Consilierul judeţean Mihai Petre face previziuni electorale în ceea ce priveşte candidaţii alegerilor din 2012 la primăria Constanţa, preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), dar şi în ceea ce priveşte candidaturile la primăriile celorlalte oraşe din judeţ.

Poate PDL să învingă PSD la alegerile locale din 2012?

Ar putea, dar trebuie să fie foarte determinat. 2012 reprezintă o mare provocare pentru PDL, care trebuie să înveţe din greşelile trecutului. Trecutul ne arată că nu este suficient ca noi între noi să căutăm candidaţi la diferite niveluri şi să ne încurajăm că vom câştiga primăria sau preşedinţia CJC în condiţiile în care cifrele reale din sondaje ne arată că nu avem nicio şansă. Toamna aceasta vom efectua un sondaj de opinie care ne va spune cum stau cei din PDL la capitolul notorietate şi intenţie de vot.

Care ar putea fi candidaţii din partea PDL pentru alegerile locale din 2012?

La acest moment ne gândim la două persoane: Mircea Banias, preşedintele PDL, pentru primărie, şi Florin Mitroi pentru preşedinţia CJC. Aceştia doi sunt variante incomparabil mai bune cu cele oferite de partid în 2000. Important este ca aceşti candidaţi să-şi dorească să facă ceva pentru oameni, în primul rând.

Pentru alte localităţi, ce pedelişti vedeţi potriviţi pentru funcţia de primar?

Partidul are oameni şi variante clare pentru marea majoritate a localităţilor. La Năvodari, cred că Tudorel Calapod are şansa lui de a-şi îndrepta greşeala din 2008. La Medgidia, Dumitru Moinescu cred că va câştiga din nou primăria. În ceea ce priveşte Mangalia, Zanfir Iorguş a creat acolo o echipă competentă care este capabilă să dea un candidat, iar unul dintre cei posibili este Paul Foleanu. În Techirghiol, Florea Constandin va câştiga în 2012 primăria şi la Ovidiu nu se pune problema, Dumitru Bocai va câştiga din primul tur. În 2012 este şansa lui Gigi Chiru pentru primăria Eforie, iar la Hârşova rămâne sigur Tudorel Nădrag. Primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin, este erodat şi cred că va triumfa orice candidat ar veni din partea PDL. În cazul localităţii Cernavodă este puţin mai complicat, pentru că nu putem identifica un candidat de acolo, cu toate că organizaţia locală se află pe un trend ascendent. La Băneasa, prima şansă o are vice-primarul Titi Pârvu şi la Basarabi nu ne facem probleme în ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Cojocaru, care este clar favorit. Comunele care au primari PDL în scaun vor câştiga un nou mandat, marea majoritate chiar din primul tur şi va avea loc o întrecere între ei, care stabileşte recordul la voturi.

mihai_petre_04.jpgCe candidaţi vor fi din partea PSD?

Eu nu cred că Radu Mazăre va mai candida, ceea ce ar însemna un mare minus pentru PSD. Dacă Mazăre şi Constantinescu se hotărăsc să nu mai candideze şi dacă nu se mai pun pe afişele electorale lângă toţi ceilalţi, atunci PSD va deveni în Constanţa un partid de mâna a treia. Chiar dacă în interiorul PSD mai există oameni valoroşi, toţi aceştia adunaţi nu au o valoare electorală mai mare de 10% din rezultatul pe care l-ar obţine Mazăre şi Constantinescu. Dacă cei doi se retrag din viaţa politică, PSD nu va avea mai mult de 25% din electorat. Şi chiar dacă vor candida în 2012, variantele pe care le are acum PDL, Banias şi Mitroi, pot câştiga în faţa unor coloşi electorali cum sunt cei de la PSD.

PNL ar avea vreo şansă de câştig în lupta electorală de la alegerile locale?

De la PNL aştept cu bucurie să ne sprijine în turul II la alegerile pentru primăria Constanţa, chiar dacă liberalii îşi doresc ca noi să dispărem de pe scena politică. Le reamintesc despre cum arăta judeţul şi România în perioada 2000-2004 şi că dacă te faci frate cu dracul, a se citi PSD, nu treci puntea, ci doar sfârşeşti în iad. Sper ca în al 12-lea ceas, colegii din PNL Constanţa să realizeze că adversarul politic este PSD. De asemenea, nu vor reuşi să distrugă PDL nici măcar împreună cu PSD. În privinţa candidaţilor pentru alegerile locale sunt convins că PNL poate oferi candidaţi de calitate în municipiu şi judeţ, dar care se vor clasa mereu pe locul trei.

Care sunt planurile politice ale lui Mihai Petre?

Când se vor dezgheţa alegerile interne în PDL voi candida pentru un post în Biroul Politic Judeţean (BPJ), dar după ce mă voi consulta cu colegii mei, astfel încât să evit competiţia cu cei care au vechime în partid şi au avut rezultate foarte bune. În ceea ce priveşte administraţia locală, doresc ca în 2012 să-mi reînnoiesc mandatul de consilier judeţean, iar dacă rezultatele vor fi consistente în acest mandat, voi încerca o candidatură în cadrul Consiliului Local Municipal. Mi-aş fi dorit ca până la alegerile din 2012 să se perfecteze legea astfel încât să se voteze uninominal. Pentru mine, o funcţie de consilier ar echivala atunci cu un mandat de parlamentar. Dacă scorul la alegerile din 2012, obţinut de PDL, va fi destul de mare, aş putea purta discuţii şi pentru un post de vice-primar al municipiului Constanţa sau chiar un post de vicepreşedinte al CJC. Deocamdată nu mă interesează o funcţie în Parlament, pentru că aş vrea mai întâi să ştiu cum funcţionează administraţia la nivel local. Pentru un moment, însă, mă axez pe cele opt proiecte de hotărâre pe care le voi înainta CJC. Dintre acestea fac parte: un proiect pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Gheorghe Hagi, construirea şi amplasarea unei statui a regelui Carol I în Constanţa, acordarea unui ajutor financiar Asociaţiei Persoanelor cu Deficienţe de Auz din Constanţa, precum şi dotarea fiecărei biblioteci comunale şi orăşeneşti cu operele complete ale lui Mihai Eminescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Real Slim Shady 02 Jul, 2010 07:17 "Poate PDL să învingă PSD la alegerile locale din 2012? - Ar putea, dar trebuie să fie foarte determinat. Dacă Mazăre şi Constantinescu se hotărăsc să nu mai candideze şi dacă nu se mai pun pe afişele electorale lângă toţi ceilalţi, atunci PSD va deveni în Constanţa un partid de mâna a treia. Chiar dacă în interiorul PSD mai există oameni valoroşi, toţi aceştia adunaţi nu au o valoare electorală mai mare de 10% din rezultatul pe care l-ar obţine Mazăre şi Constantinescu." Pai bine bai, voinicule, cu mari eforturi ai putea invinge un partid de mana a treia si un candidat de 10%? :) Ce-mi plac declaratiile care se umplu de ridicol prin ele insele... :)
  • Nicusor 01 Jul, 2010 16:48 acum, cand in PDL Banias e pe faras, bineinteles ca se va pune problema gasirii unui nou lider . De ce sa nu fie Nicusor prevazator si sa nu_si rezolve problemele din faza de constructie? Este momentul sa-si construiasca omul pt aceasta pozitie.Cel mai la indemana e cel pe care ai cel mai sigur buton.Si daca faci constructia cu mana ziarului Ziua nu e cel mai sigur??? E prea ostentativ dnul Mihai Petre ca sa fie credibil.
  • jean valjean 01 Jul, 2010 02:30 Pai avanseaza...? Ca acum PiSiDi e partidul HOTILOR si ESCROCILOR din CT patronat de parintele escrocheriilor si care mai si tipa ca nu-si ia spaga