Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nemirschi... „infractor periculos" (galerie foto)

ro

01 Jun, 2009 01:32 1549 Marime text
cap_5.jpgÎmpătimit al motoarelor, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, s-a alăturat, sâmbătă, celor peste 300 de motociclişti care au făcut un marş pe traseul Constanţa - Mamaia. 

Ca să fie în rând cu toată lumea, după cum a şi menţionat, ministrul Nemirschi era echipat în costum de piele negru, cu protecţiile aferente, şi purta un tricou inscripţionat „infractor periculos"... „Nu l-am pus (n.r. referire la tricou) pentru a-i speria pe cei din trafic. E o chestie elegantă în mediul ăsta", a declarat demnitarul, amuzat de „descoperirea" făcută de ochii vigilenţi ai jurnaliştilor. Scopul acestei acţiuni a fost de a atrage atenţia celorlalţi participanţi la trafic că motocicliştii trebuie respectaţi. Impresionat de numărul mare de motociclişti care au venit din toate colţurile ţării pentru a participa la marş, ministrul Mediului a afirmat că acţiunea a fost „o lecţie reuşită pentru cei din trafic". Demnitarul a fost însoţit de fiul său, Andrei, în vârstă de 26 de ani, proaspăt deţinător al permisului de conducere. „Sunt începător, mi-am luat carnetul toamna trecută şi mă dau cu motorul când vine tata acasă... Acum, mult mai rar, pentru că are o problemă la Bucureşti", a declarat Andrei Nemirschi, la finalul marşului motocicliştilor. Cu toate că este foarte încântat că are un motor, Nemirschi junior a recunoscut că preferă să iasă doar cu tatăl său. „Pentru asta am luat motorul... ca să merg cu el, să fim liberi împreună. Singur n-am curaj ... sunt încă începător", a afirmat fiul ministrului Mediului.

Reamintim că aproximativ şase sute de motociclişti din întreaga ţară au participat la Festivalul Moto - Rock, care a debutat vineri seara, printr-o serie de concerte şi concursuri.

Cu burta pe carte

Un alt oficial al judeţului pasionat de motoare este şi prefectul Tit Liviu Brăiloiu. Deşi, de obicei, iese cu motocicleta împreună cu ministrul Mediului, la marşul de sâmbătă, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu şi-a făcut apariţia. „Domnul prefect e la cursuri, studiază pentru că trebuie să dea examen... altfel ar fi venit. Dacă nu învaţă, n-o să-l ia", ne-a explicat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Menţionăm că prefectul Tit Liviu Brăiloiu a început cursurile pentru a putea întra în rândul înalţilor funcţionari publici, iar în scurt timp va fi „testat".

Prima de la ministrul Mediului

Dacă anul trecut, la Eforie, la întâlnirea anulă a motocicliştilor, a plouat, sâmbătă, datorită „intervenţiei" ministrului Mediului, vremea a fost superbă. „Acum, am dat un telefon directorului general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, din subordinea Ministerului Mediului, şi i-am spus să comute pe soare, ca să poată avea loc parada motocicliştilor... Am să-i dau o primă pe chestia asta", a declarat ministrul Nicolae Nemirschi.

{mos_ri:Nemirschi,motoare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii