Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nemirschi, sustinator al proiectului „Ofensiva Verde"

ro

25 Sep, 2009 02:58 690 Marime text

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat, ieri, la Galaţi, la o serie de acţiuni derulate în cadrul proiectului „Ofensiva Verde continuă!", ce are ca scop colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electrocasnice.

„Acţiunea «Ofensiva Verde continuă!» vrea să ne stimuleze şi să ne înveţe să facem economie la materii prime deoarece orice deşeu are înmagazinat în interior energie, iar astfel de deşeuri sunt folosite în instalaţii de co-generare care produc energie. Astfel, trebuie încurajată industria de reciclare", a declarat ministrul Mediului, citat de Agerpres. Nemirschi a specificat că Uniunea Europeană a decis ca fiecare ţară să strângă 4 kg de deşeuri electrice şi electrocasnice/ locuitor, dar obiectivul n-a fost îndeplinit de niciun stat din centrul şi estul Europei. Această ţintă nu va putea fi atinsă cu atât mai mult în România, concetăţenii noştri fiind obişnuiţi fie să paseze aparatura veche rudelor şi cunoştinţelor de la ţară, fie să o păstreze pentru că n-au bani să le înlocuiască.

Un alt impediment al atingerii obiectivului este şi acela că UE nu finanţează colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electrocasnice. În acest context, autorităţile locale ar trebui să colaboreze mai bine cu Asociaţia Română pentru Reciclare Ro-Rec, să înfiinţeze centre permanente de colectare, depozitare şi reciclare a acestora şi să se implice în educarea spiritului ecologic al populaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii