Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi, pe lista capetelor „taiate"

ro

05 Sep, 2009 03:31 1549 Marime text

nicolae_nemirschi_06.jpgLa bursa zvonurilor din ultimele zile circula informaţia potrivit căreia în perioada imediat următoare se pregăteşte ruptura în guvernarea PSD şi PD-L. Mai mult, ar cădea şi capetele unor miniştri, unul câte unul.

De pe lista pe care jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au prezentat-o în ediţia de ieri a cotidianului figurează şi ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

De altfel, capul social-democratului constănţean a fost cerut să fie „tăiat" încă din perioada începerii scandalului referitor la contractul de 500.000 de euro acordat în condiţii suspecte.

După ce PSD-ul a anunţat că nu va ieşi de la guvernare, se pare că premierul Emil Boc ar pregăti o remaniere, de tipul „unul de la PSD, unul de la PD-L", stabilind, potrivit Evenimentului Zilei, şi o dată precisă în acest sens: 25 septembrie. Până acum se pare că nimeni nu este înscris pe lista cu pricina, însă, săptămâna viitoare, cap de listă va fi Dan Nica. Eliminarea acestuia din Guvern ar revigora tensiunile interne între grupările din PSD.

Următorul după Nica ar fi chiar ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, cel pentru care comisia de anchetă trebuie să predea raportul final, în cazul contractului de 500.000 de euro acordat în condiţii suspecte, pe 18 septembrie. În fond, raportul ar fi motivul tocmai potrivit pe care cei desemnaţi cu „tăierea capetelor" l-ar invoca la momentul în care l-ar scoate pe Nemirschi din Guvern.

De asemenea, în disputa descentralizării, în acelaşi pericol sunt portofoliile Educaţiei şi Sănătăţii, deţinute de Ecaterina Andronescu şi Ion Bazac. Pentru ca orice motiv de victimizare a pesediştilor să fie eliminat, democrat-liberalii au decis să scoată din guvern şi câte un ministru de-al lor. Primul vizat ar fi Gabriel Sandu, de la Telecomunicaţii, urmat de ministrul Culturii, Toader Paleologu, şi, dacă va fi nevoie, de Sorina Plăcintă, de la Tineret. În aceeaşi categorie se află şi şeful de la Apărare, Mihai Stănişoară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 20:09 Numai prostii care formeaza "coalitii clandestine" si nu tin calea dreapta ,trebuie inlaturati.
  • necesara o lege antitrust oranj 05 Sep, 2009 18:42 de unde pana unde oranjul este sef,cand ei au luat mai putine voturi decat rosul?decat,prin abuz de putere de nominalizare, au luat conducerea tuturor puterilor de conducere in stat, minus senatul si-si dau aere de sefi,de sfidare, a la calareata! trebuie dati jos si spart monopolul oranj.
  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 04:02 Vinovat de ruptura coalitiei este PNL-ul ,care a intervenit miseleste in distrugerea ei. PNL-ul nu s-a uitat ca in joc este vorba si de "viata" Romaniei.Crin Antonescu nu are nici o sansa sa iasa presedintele Romaniei, din moment ce vrea puterea pe spatele PSD-ului si a coalitiei.