Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi, scos basma curata

ro

18 Sep, 2009 03:06 1045 Marime text

nemirschi_nicolae.jpgZanfir Iorguş, membru în comisia de anchetă a ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, a caracterizat raportul de 10.000 de pagini întocmit la finalul analizei drept unul „complet şi responsabil, comparativ cu poziţia pe care o oferă legea".

După mai bine de trei luni de strângere de informaţii şi analize, membrii comisiei parlamentare care au cercetat modul în care ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a dat contractul de publicitate, de 500.000 de euro, fără anunţ de participare, au spus un „nu" hotărât urmăririi penale a demnitarului. Chiar dacă termenul de predare a raportului de analiză al comisiei era 18 septembrie, parlamentarii au fost mai harnici şi au dat cu două zile înainte concluziile lunilor de anchetă. Potrivit acestuia, achiziţiile aduse ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, nu sunt încadrate în zona penalului, raportul nefăcând vreo recomandare de începere a urmăririi penale. Decizia a fost luată în unanimitate, fără ca nici măcar parlamentarii PD-L să aibă ceva împotrivă. Concluziile raportului transmit responsabilitatea cercetării modalităţii în care a fost atribuit contractul, în condiţiile în care există neclarităţi în ceea ce priveşte contractele şi subcontractele încheiate de Ministerul Mediului şi opiniile divergente ale organelor de control către instituţii abilitate să verifice mult mai în profunzime aspectele legale - Curtea de Conturi, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice.

Deputatul constănţean Zanfir Iorguş, membru în comisia de anchetă, consideră că raportul dat este unul complet, în condiţiile în care comisia nu s-a constituit pentru a da verdicte. „În celelalte comisii, gen Udrea, a fost exces de zel, s-au emis speculaţii, a fost altceva... Noi ne-am făcut doar datoria. Observaţiile pe care le-am făcut le-am transmis mai departe. Raportul a fost unul responsabil faţă de poziţia pe care ne-o oferă legea", a explicat Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii