Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor şi campania electorală (video)

ro

13 Nov, 2010 00:00 2862 Marime text

felicitar_nicusor.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu işi promovează imaginea, fără scrupule, chiar şi prin intermediului unui program plătit din banii nostrii. Iar agenţii electorali sunt chiar elevii din mediul rural, care au primit şi anul acesta ghizdane în cadrul iniţiativei CJC "Rechizite şcolare". În pachete, social democratul a strecurat însă şi o scrisorică, prin care a dorit să reamintească cine conduce şi cine deţine banul în judeţ.

Doritor se pare de a câştiga rolul de binevoitor şi apărător al drepturilor copiilor, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a "strecurat" în ghiozdanul oferit gratuit micuţilor de gimnaziu din mediu rural câte o scrisoarică. Deşi mai sunt doi ani până la alegeri, social democratul se pare că nu pierde nicio ocazie pentru a-şi face campanie. "Chiar dacă trăim vremuri grele, eu nu te-am uitat! Cu ocazia noului an şcolar, îţi doresc sănătate, fericire şi succes la învăţătură! Învaţă pentru tine şi poţi deveni elev bursier al Consiliului Judeţean Constanţa! Şi voi, copiii de la ţară, aveţi aceleaşi drepturi cu cei de la oraş! Cu acest mic ajutor, păşeşte înainte pe drumul şcolii, al învăţăturii pentru că intelectualitatea română s-a născut la ţară! Succes!", transmite şeful CJC copiilor din mediul rural, neuitând să se semneze în final. Deşi mai sunt doi ani până la alegeri, pesedistul a dorit să reamintească oamenilor cine conduce judeţul dar şi cine deţine banul. Ziarul ziua de Constanţa a cometat pe larg acţiunea preşedintelui CJC. Jurnalistii precizează însă că Nicuşor Constantinescu a uitat un singur lucru: distribuirea rechizitelor gratuite nu îi aparţine.

Constantinescu omite desigur să amintească în misiva cu pricina că gestul nu este al său pentru că banii din care sunt cumpărate rechizitele şi ghiozdanele celor mici nu sunt ai săi, din conturile proprii, ci sunt bani publici, strânşi din dările pe care le plătesc contribuabilii. Cu alte cuvinte, rechizitele şi ghiozdanele sunt cumpărate tot de părinţii copiilor care primesc aceste bunuri. Nu mai menţionăm aici că majoritatea copiilor nici nu au nevoie de aceste rechizite, nefiind o povară extrem de mare pentru majoritatea familiilor să cumpere un ghiozdan şi nişte caiete. Desigur, sunt şi familii cu mai mulţi copii pentru care gestul poate fi unul benefic.

Ziua de Constanţa, 12 noiembrie 2010

Programul Rechizite şcolare a început în 2008, când preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, s-a lăudat că le va oferi în fiecare an şcolar un ghiozdan şi mai multe caiete elevilor din mediul rural. De atunci şi până acum, costurile derulării acestui program au fost suportate, de fapt, de constănţeni, care au contribuit prin achitarea taxelor şi impozitelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Invatati, invatati si iar invatati 13 Nov, 2010 17:55 Tinerii sunt indemnati sa invete, la fel cum a invatat si marele (greul) nostru presedinte. Legenda spune ca pe cand era mic si nevinovat acesta invata intr-un an cat altii intr-o zi, fapt pentru care a fost adeseori remarcat de dascalii sai. Sunt de parere ca noi, fericitii locuitori ai acestui judet, trebuie sa le multumim si acestor dascali care prin prelucrarea mintii fostului tinerel ne-au adus, intr-o buna masura, unde suntem astazi.