Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă lege în justiţie (video)

ro

27 Oct, 2010 03:49 1405 Marime text

LEGEA_MICII_REFORME_2.jpgBeneficii sau mai multe îngrădiri? Aceasta este controversa creată de legea micii reforme în justiţie. Părerile, ca de obicei, sunt împărţite. Rămâne însă de văzut cum va fi pusă în aplicare. Legea micii reforme în justiţie care a fost promulgată în urmă cu câteva zile naşte controverse în rândul reprezentanţilor justiţiei.

LEGEA_MICII_REFORME_3.jpgAceştia susţin că în timp ce unele modificări sunt benefice, există altele care nu aduc decât deservicii. Printre noutăţi se află scurtarea termenelor de judecată , interdicţia de evacuare din imobile în perioada 1 dec -1 martie, introducerea reglementării ca modalitate suplimentară de comunicare a telefonului, telegrafului şi mailului şi multe altele.

În plus, conform noilor prevederi va fi foarte dificil de acum înainte ca o persoană să fie arestată şi abia apoi să înceapă culegerea de probe. Astfel, procurorii când merg în faţa judecătorului trebuie să aibă deja probele necesare. Noua legislaţiei introduce şi o nouă instituţie şi anume cea de recuperare a pagubelor în cazul recunoaşterii vinei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii