Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz a dat răspuns Poliţiei Mangalia în cazul dosarului penal al lui Tusac

ro

18 Feb, 2011 00:56 1961 Marime text
cap_7.jpgDupă ce Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia a transmis prefectului Claudiu Palaz o solicitare referitoare la dosarul penal 2995/P/2010, în care Claudiu Tusac, primarul Mangaliei, este cercetat pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice ca urmare a necomunicării la timp a datelor privind recensământul populaţiei şi al locuinţelor, ieri, prefectul le-a formulat un răspuns.

Palaz_Tusac_Claudiu_Tusac_0.jpgProblemele primarului din Mangalia cu reprezentantul Guvernului în teritoriu au început de la faptul că acesta s-a împotrivit furnizării datelor pentru efectuarea recensământului populaţiei şi locuinţelor, care se va desfăşura în perioada 12 - 21 martie 2011, potrivit Hotărârii de Guvern 1502/2.12.2009. Aşa cum arată hotărârea, pentru buna desfăşurare a recensământului, primarii, în calitate de preşedinţi ai comisiilor locale, au avut obligaţia de a respecta termene fixe pentru transmiterea datelor privind nomenclatura stradală, numerele administrative şi ortofotoplanurile. „Întrucât Claudiu Tusac nu s-a conformat solicitărilor repetate ale comisiei judeţene de a respecta termenele raportărilor, a fost sancţionat pentru tulburarea bunului mers al activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor şi implicit a Comisiei judeţene pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, în conformitate cu prevederile legislative, prin aplicarea amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 de lei, pe care, de altfel, a şi achitat-o, recunoscându-şi vina", a precizat Palaz.

Pe 26 noiembrie 2010, ca urmare a refuzului repetat al primarului Mangaliei de a transmite până la termenul limită de 15.11.2010 situaţiile cerute, prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, solicitând tragerea la răspundere penală, întrucât necomunicarea la timp a datelor a cauzat imposibilitatea centralizării la nivel naţional a situaţiei privind recensământul populaţiei, conform termenelor stabilite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bela 18 Feb, 2011 08:06 palaz esti un taran...dupa vorba dupa port...o sa ramai singur..singurel...si atunci sa vezi tu jihad..TE ASTEPT
  • Fost consilier local 18 Feb, 2011 04:06 Domnule prefect. Va asigur ca cei de la I.F. vor tergiversa dosarul. Sa va spun de ce: - Dosarul este instrumentat de Razvan Ion zis Lex - Razvan Ion este un apropiat al primarului - Razvan Ion executa lucrari cu administratia locala, sub alte firme - Razvan Ion este vazut des in primarie, in preajma biroului lui Tusac - Razvan Ion chiar a fost fotografiat, de mai multe ori, alaturi de primar, in localul Cafe Cafe din Cta Cei de la S.I.P.I. sunt cu ochii pe el, pe viitor o sa aveti surprize.