Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Ţara Piticilor din Agigea, inaugurat de primarul Cîrjaliu (galerie foto)

ro

06 Dec, 2010 02:08 6419 Marime text
cap_2.jpgAdministraţia locală din Agigea a inaugurat sâmbătă Parcul Ţara Piticilor, amenajat în cartierul situat la intrarea în localitate.

O mulţime de locuitori ai comunei Agigea - părinţi, bunici, dar mai ales copii - s-au strâns sâmbătă, în jurul orei 11.00, la inaugurarea parcului de joacă pentru copii. La eveniment au fost prezenţi, alături de primarul comunei, Cristian Cîrjaliu, reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local Agigea, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie.

parc_tara_piticilor_agigea.jpg Toţi participanţii au asistat mai întâi la un ceremonial religios de sfinţire a locului de joacă, oficiat de către preotul paroh Daniel Stoica. După ce parcul de joacă a fost binecuvântat, primarul Cîrjaliu, alături de părintele Stoica şi de vicepreşedintele Darie, a tăiat panglica inaugurală a obiectivului de investiţii. Imediat după încheierea festivităţii prin care locul de joacă a fost dat în folosinţă, zecile de copii prezenţi la eveniment au dat năvală în parc, îmbulzindu-se care mai de care la toboganele şi leagănele viu colorate, special amenajate de autoritatea locală pentru ei. Parcul Ţara Piticilor este amenajat pe o suprafaţă suficient de mare încât să permită accesul unui număr destul de mare de copii, dar şi părinţilor sau bunicilor acestora veniţi să-i supravegheze. Pe lângă spaţiile de joacă amenajate pe nisip fin, astfel încât copiii să nu păţească nimic dacă vor cădea, parcul include şi spaţii verzi frumos amenajate cu gazon, arbuşti ornamentali şi flori, dar şi băncuţe din lemn pentru cei veniţi să-i supravegheze pe cei mici.

Trei noi locuri de joacă, în 2011

Primarul Cristian Cârjaliu ne-a declarat că Parcul Ţara Piticilor, inaugurat chiar înaintea sărbătorii de Moş Nicolae, este cadoul oferit de administraţia locală pentru cei mici, cu această ocazie specială. „Anul viitor, vrem să amenajăm încă două astfel de parcuri în Agigea şi unul în Lazu", a afirmat edilul. Potrivit primarului Cîrjaliu, cele două parcuri pe care autoritatea locală intenţionează să le amenajeze în 2011 în Agigea vor fi situate în zona stadionului, respectiv în cartierul de Vest, iar cel din Lazu, în parcul din centrul localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii