Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidele trimit experimentati in BEJ Constanta

ro

27 May, 2009 02:57 1235 Marime text
În mai puţin de două săptămâni, cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi desemna viitorii 33 de reprezentanţi în Parlamentul European. 

Instituţiile abilitate să se ocupe de organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare au intrat în ultima etapă a pregătirilor.

În concordanţă cu prevederile Legii nr. 33/2007, modificată şi completată ulterior, astăzi, cu începere de la ora 14.00, va avea loc, la sediul Tribunalului Constanţa, şedinţa pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor birourilor electorale ale celor 507 secţii de votare existente la nivelul judeţului nostru, precum şi a locţiitorilor acestora. Conform programului stabilit la nivelul Prefecturii Constanţa, cei ce vor fi desemnaţi preşedinţi şi locţiitori vor participa, în zilele de 28 şi 29 mai, la instruiri, sfaturile şi recomandările urmând a fi date de subprefectul Claudiu Palaz şi de preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 14 Constanţa, judecător Crina Popescu.

BEJ Constanţa, aproape complet

Tribunalul Constanţa a stabilit, în data de 7 aprilie, pe cei ce vor supraveghea şi vor „aviza" din punct de vedere al legalităţii procesul electoral din 7 iunie: preşedintele BEJ Constanţa, judecător Crina Popescu, şi cei doi locţiitori, judecătorii Emilia Ganera şi Radu Comşa. La finele săptămânii trecute, BEJ Constanţa şi-a completat echipa cu reprezentanţi din partea partidelor ce sunt reprezentate în Parlamentul European. Deşi în alegeri se merge pe formula Alianţa PSD+PC, social-democraţii au fost cei care l-au delegat pe Radu Volcinschi pentru a urmări scrutinul din iunie, din interiorul BEJ Constanţa. Democrat-liberalii şi-au pus încrederea în Adrian Gheorghiţă, iar liberalii au apelat la Bogdan Bola, consacrat şi cu experienţă în ceea ce priveşte  activitatea din cadrul unui biroul electoral de circumscripţie.

Formula finală a Biroului Electoral Judeţean Constanţa se va stabili astăzi, când celor prezentaţi anterior li se vor alătura reprezentanţii propuşi de PRM, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică.

Preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, l-a nominalizat pe Aurelian Bodnar, un om riguros şi care a mai fost în astfel de structuri de-a lungul timpului. Şi peremiştii au preferat o persoană experimentată în procese electorale, reprezentantul PRM în BEJ Constanţa urmând a fi Daniel Pack.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii