Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pauza" in depunerea proiectelor transfrontaliere

ro

20 Nov, 2009 00:48 895 Marime text
cooperare.jpgBiroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru Graniţa România - Bulgaria, în parteneriat cu Instituţia Prefectului - judeţul Constanţa, a organizat, ieri, o acţiune de promovare a progreselor obţinute în cadrul Programului Operaţional România - Bulgaria 2007 - 2013.

Întâlnirea moderată de subprefectul Mircea Iustian a reunit directori ai unor instituţii deconcentrate şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale interesaţi de modalitatea în care ar putea promova proiecte a căror finanţare este majoritar suportată de Uniunea Europeană. Subprefectul Iustian a menţionat că printre proiectele promovate de judeţul Constanţa în cadrul acestui program se numără: Trans-Tour-Net - „Crearea şi promovarea proiectului-pilot referitor la serviciile turistice transfrontaliere în Dobrogea", parteneri români - Universitatea Ovidius, CCINA şi Liceul Teoretic Ovidius, în valoare de 483.230 euro, „Camerele de Comerţ Româno - Bulgare pentru cooperarea transfrontalieră", partener român CCINA, în valoare de 859.500 euro, şi „Cooperare transfrontalieră între administraţiile publice din Lipniţa şi Kainardja", partener român Primăria Lipniţa, în valoare de 58.330 euro.

Reprezentantul Secretariatului Tehnic Comun de la Călăraşi, Kyosev Svetoslav - expert departamentul informare şi promovare, împreună cu Liliana Andrei - asistent Secretariatul Tehnic Comun, a specificat că zona eligibilă cuprinde şapte judeţe din România şi nouă districte din Bulgaria situate de-o parte şi de alta a graniţei dintre cele două ţări. El a menţionat că programul cuprinde trei axe prioritare - accesibilitate, mediu şi economic-social, bugetul total este de 241.809,998 euro, iar evaluarea şi selectarea proiectelor se realizează de Grupul de Lucru Mixt. Svetoslav a anunţat că în prima etapă au fost depuse 52 de proiecte, 18 dintre ele fiind în curs de contractare, majoritatea pe axa economic-social. Pe parcursul anului trecut, cele cinci termene de depunere de proiecte au însumat 334 proiecte. „Termenele din ianuarie şi martie 2010 au fost suspendate, dar sperăm obţinerea altui apel de proiecte, în funcţie de fondurile rămase disponibile după evaluarea celor depuse", a anunţat expertul bulgar. Reprezentanţii primăriilor Cumpăna, Chirnogeni, Lipniţa, Medgidia, Năvodari, Valu lui Traian şi Limanu, prezenţi la reuniune, au confirmat că aşteaptă să fie informaţi în privinţa fondurilor UE rămase, astfel încât să poată elabora din timp alte proiecte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii