PD-L a pierdut posturi in favoarea PSD si PNL
PD-L a pierdut posturi in favoarea PSD si PNLDemocrat-liberalii şi-au negociat un număr de posturi cu PSD, însă o parte dintre ele au ajuns la PSD sau au rămas la PNL
Preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, a declarat la momentul anunţării doleanţei organizaţiei privind ruperea coaliţiei cu PSD, că între cele două formaţiuni a existat un dialog doar la împărţirea instituţiilor publice de pe plan local.
Se pare că nu a existat nici acela, sau mai degrabă a fost un dialog al surzilor, în care PSD a fost mai surd decât PD-L şi i-a folosit. Practic, dialogul viciat dintre cele două formaţiuni a fost în favoarea social-democraţilor, care au reuşit să le sufle pedeliştilor trei instituţii, după socotelile făcute publice la vremea respectivă de negociatori. Aşa se face că PD-L, deşi îşi nominalizase oameni pentru poziţiile respective, a pierdut funcţiile de conducere la Inspectoratul Teritorial de Construcţii, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor şi Sanatoriul Mangalia.
„Reuşiţii" fără loc
În ordinea enumerării instituţiilor, au rămas pe margine la vremea respectivă, unii chiar şi acum, democrat-liberalii Gigi Chiru, Marius Ciobanu şi Laura Condur. Ciobanu nu a rămas în aer, el ocupând în momentul de faţă funcţia de director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Ceilalţi doi democrat-liberali ale căror nume fuseseră vehiculate, la momentul respectiv, pentru instituţiile amintite au „reuşit" fără loc. Adică au obţinut doar aprecierea colegilor de partid, care i-au propus pentru ocuparea funcţiilor, însă nu şi posturile pentru care fuseseră nominalizaţi. Practic, marele perdant din împărţirea posturilor între PD-L şi PSD este democrat-liberalul Gigi Chiru, despre care colegii spun că s-a implicat în toate campaniile electorale posibile, investind din buzunarul propriu, însă n-a primit nimic în schimb.
Liberalul Ioniţă ţine cu dinţii de foncţie
Dar acestea nu sunt singurele posturi pe care PD-L le-a pierdut între „lumi". Mai există o poziţie de conducere cheie pe care PD-L a pierdut-o, dar nu în favoarea PSD, ci în favoarea PNL. Este vorba despre directoratul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 2 Sud-Est Constanţa, ocupat şi în prezent, la aproape un an de la schimbarea puterii, tot de către un liberal - Gabriel Ioniţă. Pentru această funcţie, PD-L la nominalizat pe Adrian Sponte. Şi nu ar fi o problemă, dacă treaba ar merge ca pe roate la CRPDRP Constanţa. Însă, primarii - adică reprezentanţii administraţiilor locale cu care instituţia ar trebui să colaboreze pentru accesarea cât mai multor fonduri europene - se plâng de prestaţia sau mai bine zis de lipsa de prestaţie a şefului CRPDRP. Practic, o mulţime de primari, indiferent de culoarea politică, s-au plâns de atitudinea lui Gabriel Ioniţă, care, zic ei, le pune piedici în accesarea banilor europeni, în loc să îi ajute. Pentru a afla şi opinia sa legată de acuzaţiile ce i se aduc, l-am contactat telefonic, în repetate rânduri, pe Gabriel Ioniţă (i-am comunicat şi printr-un SMS că am dori un punct de vedere), însă acesta a refuzat să răspundă apelurilor noastre.
„S-a făcut o eroare materială"
Pentru a afla de ce, în ciuda reclamaţiilor aduse de primari, Ioniţă este menţinut în funcţie, l-am contactat pe Mircea Banias, şeful PD-L Constanţa. Democrat-liberalul ne-a declarat că Ioniţă şi-a păstrat funcţia din cauza unei „erori materiale". Banias a explicat că în Ordonanţa 37 nu au fost incluse şi posturile de conducere de la CRPDRP-urile din ţară, astfel încât majoritatea directorilor puşi de liberali au rămas în funcţie. Democrat-liberalul a precizat că dintre şefii acestor centre regionale, opt la număr, doar doi nu se mai regăsesc în funcţii, pentru că şi-au dat demisia. Probabil că nu au mai aşteptat Ordonanţa 7, pentru că altfel nu şi-ar mai fi dat-o nici ei. Cert este că se aşteaptă operarea unei modificări în conţinutul Ordonanţei 37, care să includă şi posturile de la CRPDRP-uri.
Sponte, susţinut de Banias
În ceea ce priveşte propunerea pentru funcţie, Banias a precizat că organizaţia îşi menţine susţinerea pentru Adrian Sponte. „Adrian Sponte va face echipă cu Simona Leoveanu de la Oficiul Judeţean", a adăugat el. Există voci în partid care o apreciază pe Simona Leoveanu, dar mai puţin pe Adrian Sponte, căruia i se impută lipsa de experienţă. Unii susţin că şi Gheorghiţă Corbu ar fi fost o propunere mai bună, având în vedere experienţa de la SAPARD. În ceea ce-l priveşte pe Corbu, Banias a spus că i se va găsi şi lui un loc, însă nu pe plan local, pentru că acesta are o pregătire înaltă şi mai mult ca sigur nu şi-ar dori. „Deocamdată să vedem ce facem cu validarea sa în funcţia de consilier judeţean", a încheiat Banias.
{mos_ri:PD-L,PNL,PSD}Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- teodorescu 16 Sep, 2009 21:26 De ce intotdeauna cand apare un tanar cu chef de treaba , apar tot felul de " binevoitori " care se leaga de lipsa lor de experienta ? Dar voi cum ati dobandit-o ? nu ati inceput de undeva ????
- Unu 16 Sep, 2009 10:11 La cate spagi ia Ionita de la 5000 de euro pentru un post(angajare)vezi Nesan,Costea,Arama.....toate prin bunavointa sefei de la achizitii Mariana Pitu!!O fi bine!!Si tu stai ca un prost si astepti semnaturile de la ei!!Dar deh astepti pentru ca nu te duci la firmele lor,cum face tot Mariana Pitu!!iar la oficiu Leoveanu!!!
- radescu 16 Sep, 2009 00:38 E clar ca lipsa de experienta poate fi inlocuita cu succes de spirit de organizare , inteligenta si dorinta de a face ceva bun . Sponte nu e bun , zic unii "binevoitori" ,dar cel actual care are numai reclamatii si pierde vremea ( o spune cineva cu care acesta lucreaza si stie ), cum este ???? sau altul si altul ? Experienta se dobandeste Domnilor carcotasi , sau v-ati nascut gata " formati " ? !
- redivivus 15 Sep, 2009 03:35 Cu Ionita si Sponte-n frunte,spargem munte dupa munte.Doua figuri jalnice de care partidele nu duc lipsa.Avem din nou dovada ca PD-L Constanta are o singura problema,o singura preocupare:ungerea in functii bine platite ale favoritilor.In rest,nimeni nu se sinchiseste de problemele interne ale organizatiei,de efectele crizei,de problemele cetatenilor.