Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanta a dat 20.000 de euro pentru Basescu

ro

10 Sep, 2009 03:26 983 Marime text

pdl_mircea_banias.jpgCea mai mare sumă cu care unul dintre membrii PD-L Constanţa a contribuit la umplerea vistieriei PD-L-ului a fost 5.000 de lei

Toate filialele PD-L din ţară s-au conformat, în urmă cu două zile, deciziei Biroului Permanent Naţional şi au trimis către sediul central al partidului prima tranşă de bani, de 20.000 de euro, din totalul celor 40.000 pe care trebuie să-i dea într-un final.

Potrivit unor surse din interior, banii care s-ar fi strâns până acum ar fi atins un milion de euro, catalogat drept un „mărunţiş" pentru demararea activităţilor premergătoare campaniei electorale. Şi organizaţia de la Constanţa s-a conformat deciziei luate în luna iulie, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD-L, şi a trimis o parte din banii cu care fiecare organizaţie a convenit să vină în ajutorul candidatului lor, Traian Băsescu. Chiar dacă acesta va intra sau nu în cursa electorală sau, mai mult, va fi un independent susţinut de o platformă politico-civică clădită în jurul PD-L. Surse din PD-L evidenţiază faptul că ultimul dead-line pentru livrarea primei tranşe expiră în această săptămână.

După cum a susţinut Mircea Banias, liderul judeţean al PD-L Constanţa, prima rată transmisă de organizaţia Constanţa a fost strânsă fără ca să se impună fiecărei organizaţii în parte o urmă anume, fixă. „Fiecare a dat cât a avut. Din câte ştiu eu numai colegii mei au contribuit. Nu au fost nici persoane fizice, nici juridice", a declarat acesta.

Întrebat ce-ar fi făcut în cazul în care nu s-ar fi strâns suma necesară în acest sens, Banias a declarat că „ar fi fost culmea să nu fim în stare să strângem 20.000 de euro".

Mai mult, Banias a adăugat că cei 40.000 de euro care vor fi daţi într-un final de fiecare organizaţie judeţeană nu sunt singurii care vor fi cheltuiţi în campania care bate la uşă. Fiecare organizaţie în parte trebuie să se preocupe de cheltuielile legate de bannere, panotaj, dar şi contractele de publicitate cu media locală.

Cât priveşte runda a doua a banilor care trebuie transmişi, 20.000 de euro, se pare că cei de la centru nu ar avea vreo dată limită la care aceştia trebuie depuşi în vistieria PD-L. Până acum nu s-a mai vehiculat nicio altă sumă care ar mai trebui să fie dată de fiecare organizaţiei judeţeană în parte în sprijinul viitorului candidat la preşedinţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii