Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre da din casa „Dutu a fost un om politic cu viziune ingusta si orgoliu monumental"

ro

05 Jul, 2010 02:51 2515 Marime text
cap_6.jpgPetre ştie ce caută Stelian Duţu în PNL. „Nu este greu să fac o evaluare a misiunii lui Duţu în PNL. Gurile rele spun că primul obiectiv este să pună umărul la distrugerea organizaţiei judeţene PDL Constanţa, prin convingerea aleşilor locali şi a oamenilor cu potenţial să părăsească PDL şi să se înscrie în PNL"

Consilierul judeţean Mihai Petre a dezvăluit câteva detalii din „culisele" PDL şi, în mod special, despre strategia politică aplicată de fostul lider democrat, Stelian Duţu.

mihai_petre_stelian_dutu.jpgDe ce a ales Stelian Duţu să se alăture echipei PNL?

Sincer, nu ştiu ce caută în PNL. Este arhicunoscută aversiunea şi relaţia ireconciliabilă a lui Duţu cu Nicuşor Constantinescu, ceea ce făcea imposibilă o colaborare a acestuia cu PSD. Este foarte probabil ca numai de la PNL să fi primit singura ofertă de a mai face politică. Nu este greu să fac o evaluare a misiunii lui în PNL. Gurile rele spun că primul obiectiv este să pună umărul la distrugerea organizaţiei judeţene PDL Constanţa, prin convingerea aleşilor locali şi a oamenilor cu potenţial să părăsească PDL şi să se înscrie în PNL. Totuşi, nu pot înţelege de ce un fost preşedinte al Consiliului Judeţean, preşedinte al Partidului Democrat şi fost parlamentar să accepte calitatea de simplu membru al Biroului Permanent Judeţean al PNL.

Până acum, pe cine a convins Duţu să părăsească PDL şi să se „înroleze" în rândurile PNL?

Singura persoană care a părăsit partidul, dintre apropiaţii lui Stelian Duţu, a fost Anica Dan, fosta primăriţă din Deleni. Nu a surprins pe nimeni în timpul alegerilor pentru primăria Adamclisi că ea, ca membru PDL, a făcut campanie candidatului PNL. Ne-a luat-o înainte cu plecarea din partid, pentru că se discutase deja în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) excluderea ei din partid. Cu toate acestea, am decis că este mai bine să-i mai dăm o şansă pentru că este un om care a muncit pentru a aduce rezultate partidului. Pentru un moment de rătăcire nu dai la o parte ce a făcut bine. Regret decizia pe care a luat-o Anica Dan, dar în contextul comportamentului pe care l-a avut în timpul alegerilor de la Adamclisi, nu se mai putea continua aşa.

Cu ce se diferenţiază conducerea lui Stelian Duţu de şefia lui Mircea Banias?

În primul rând, atunci când era Duţu preşedinte, partidul era închis, iar Banias a ştiut ce să facă şi a deschis partidul pentru toţi cei care doreau să se afirme. Cea mai mare greşeală a lui Duţu a fost aceea că nu a pregătit pe nimeni căruia să-i predea ştafeta. Duţu era un foarte bun orânduitor politic în ceea ce priveşte organizarea teritorială. Din acest punct de vedere, un Duţu îşi doreşte orice partid. A fost un abil om politic, din păcate cu viziune îngustă şi orgoliu monumental.

Credeţi că mai are Stelian Duţu şanse să câştige vreunul dintre scrutinele viitoare?

Nu prea. La alegerile pentru primărie şi Consiliul Judeţean nu se pune problema să mai aibă vreo şansă. La alegerile parlamentare, depinde de colegiul în care va candida. Din acest motiv, o şansă în plus ar avea într-un colegiu din mediul rural unde se simte foarte bine, dar şi acolo ar avea probleme mari. Mă îndoiesc că se mai poate vorbi despre o a treia confruntare a lui cu electoratul în care Duţu să plece cu prima şansă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • irina 05 Jul, 2010 16:16 mai mihai vb mereu cand ar tb sa taci. chiar nu esti tu cel in masura sa judeci activitatea politica a lui Dutu. de ce nu il intrebati pe MP cum a ajuns in PD?
  • cristina 05 Jul, 2010 10:28 mda...Banias a deschis partidul pentru clica lui de profitori. A pus in functii toate nulitatile iar acum se duc de ripa toate.... Banias si clica lui n-au stiut decit sa-si umple buzunarele. Nu le mai ajunge... Iar tu, Mihai Petre, in ce calitate iti dai cu parerea? Ba esti cu clica lui Banias, ba il birfesti pe Banias peste tot...