Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre stie de ce absorbtia muzeelor este nelegala

ro

30 Jul, 2010 02:10 1851 Marime text
Petre_-__Mihai_Petre_15.jpgConsilierul judeţean Mihai Petre a găsit „nodul din papură" pentru ca hotărârea CJC care prevede absorbţia muzeelor să poată fi declarată ilegală.

Ieri, consilierul judeţean PDL Mihai Petre a cerut Prefectului Claudiu Palaz atacarea în contencios-administrativ a unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). „Prin adresa cu numărul 8663, am solicitat Prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, atacarea în contencios-administrativ a Hotărârii CJC nr.190/15.07.2010 privind reorganizarea prin absorbţie a muzeelor, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a organigramei şi statului de funcţii ale noii entităţi, întrucât aceasta este nelegală", a precizat Mihai Petre. Dar care sunt argumentele consilierului? „În susţinerea demersului am adus la cunoştinţa prefectului faptul că Hotărârea cu nr.190/15.07.2010, prin care Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa absoarbe Muzeul de Artă Constanţa, care încetează de a avea fiinţă (conform art.2 din corpul Hotărârii), încalcă în mod flagrant articolul 30, alineatul 2 din Legea muzeelor şi colecţiilor publice nr. 311/2003, republicată in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 15 noiembrie 2006", a mai precizat Mihai Petre. Legea prevede că orice reorganizare a muzeelor sau colecţiilor publice de drept public care se află în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale se aprobă prin hotărâre a autorităţilor publice tutelare, cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, cu avizul prealabil al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor. „Hotărârea CJC nu are la bază avizul prealabil al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, fapt care o situează în afara legii", a încheiat Mihai Petre.

Prefectul Claudiu Palaz a declarat că în urma analizei restructurării instituţiilor de cultură a luat decizia de a ataca hotărârea CJC. „Am transmis o notificare către Consiliul Judeţean, iar răspunsul a fost că notificarea mea nu e în conformitate cu documentele legislative pe care s-a bazat domnul preşedinte. Se pare că voi ataca această hotărâre", a subliniat prefectul Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • wade 30 Jul, 2010 21:14 Felicitari singurilor oameni care se zbat pentru cultura: Claudiu Palaz si Mihai Petre.
  • mariana 30 Jul, 2010 00:02 Bravo!Nu-i lasati sa ne ia opera,muzeele,cladirile!