Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ping-pong cu certificatul de urbanism pentru devierea autostrăzii Nicuşor - „Dacă scrie undeva că certificatele pentru proiectele naţionale le semnez eu, îmi dau demisia"

ro

23 Mar, 2011 02:00 2042 Marime text
cap_4.jpgChiar dacă a trecut o lună de când prefectul Claudiu-Iorga Palaz i-a cerut şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, să dea drumul certificatului de urbanism necesar pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, nimic nu s-a rezolvat de atunci, iar lucrările sunt în acelaşi stadiu

Ieri, şeful CJC s-a enervat nevoie mare în momentul când a fost întrebat ce se întâmplă cu eliberarea autorizaţiei solicitate pentru traseul de 14 kilometri de autostradă pe tronsonul Cernavodă - Medgidia: „Cine emite autorizaţii din decembrie 2008? Vă spun eu: Ministerul Transporturilor, nu Consiliul Judeţean Constanţa".

autostrada_lucrari_autostrada.jpg„Nu aşa se ajută la construirea autostrăzii Cernavodă - Medgidia. Lipseşte certificatul de urbanism pentru 14,5 kilometri. O să fac demersuri către CJC pentru deblocarea situaţiei. Totuşi, un certificat se dă în 15 zile, nu în câte luni au trecut. Sper să-i vină mintea la cap preşedintelui CJC", susţinea prefectul Claudiu Palaz, în urmă cu o lună.

Ieri, şeful CJC, întrebat dacă emite sau nu autorizaţie de construcţie pentru tronsonul de 14 kilometri de autostradă a susţinut că el nu mai are din decembrie 2008 această autoritate, acum responsabilitatea căzând în responsabilitatea Ministerului Transporturilor.

„În decembrie 2008, când s-a luat măsura exproprierii terenurilor, autoritatea care semnează autorizaţii în proiecte de interes naţional este Ministerul Transporturilor, iar pentru infrastructura Ministerului Apărării Naţionale, MapN. Eu am eliberat pe acest tronson, Cernavodă - Medgidia, Medgidia - Constanţa, nenumărate certificate de urbanism, inclusiv pentru cei 14 kilometri deviaţi. Fiecare minister care a venit de fiecare dată a schimbat proiectul de la consultanţă, traseu. Ce responsabilitate am eu acum de autorizaţia de care vorbim acum?", a precizat Nicuşor Constantinescu. Acesta chiar le-a dat sfat celor de la minister cum ar trebui să opereze modificări la autorizaţia de construire existentă. „Ei trebuie să o modifice. Trebuie să facă la Legea 50 modificată, modificare în cadrul aceleiaşi autorizaţii. Ei nu sunt în faza de a începe o construcţie nouă, ei au autorizaţie dată de Ministrul Transporturilor şi au constatat că trebuie să o devieze, ei trebuie să modifice anexa planului. Schimbarea trebuie făcută de ministru, nu de către Nicuşor Constantinescu, care nu este ministru, din păcate, este, ca rang, inferior ministrului", a mai adăugat şeful CJC.

Constantinescu chiar a ameninţat că-şi dă demisia dacă undeva în legislaţia în domeniu scrie că autoritatea judeţeană trebuie să semneze o astfel de autorizaţie pentru un obiectiv de interes naţional. „Verificaţi unde scrie că certificatele de urbanism pentru proiectele naţionale le semnează preşedintele. Dacă scrie undeva în legislaţie asta, eu îmi dau demisia pe loc, acum. Este o aberaţie ca autorizaţia să o semneze ministrul şi certificatul îl semnează acela de jos, este grad administrativ mai jos", a conchis nervos preşedintele CJC. Până când şi unii şi alţii se vor lămuri cine trebuie să emită certificatul de urbanism necesar pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, singurii care au de pierdut sunt turiştii, care, şi în sezonul estival 2001, se vor confrunta cu aceeaşi veşnică problemă: aglomeraţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Caracteristic 23 Mar, 2011 07:58 Pana cand nu o sa vina ca presedinte al CJC un tip responsabil nu o sa se intample nimic bun in judetul asta.
  • scarba 23 Mar, 2011 07:34 Va rog dati-i lui nicusor constantinescu o mana de ajutor ca sa-si dea demisia!!!!!! Faceti ceva cu legea aia in asa fel incat sa se tina de promisiune!!!!!!