Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul de Management Bazinal, in dezbatere pana pe 10 noiembrie

ro

25 Sep, 2009 02:53 1720 Marime text

dadl.jpgReprezentanţii DADL Constanţa au discutat, ieri, despre stadiul la care se află Planul de Management al Bazinului Hidrografic Dobrogea Litoral.

Potrivit reprezentanţilor DADL, până la sfârşitul anului, acest plan trebuie integrat în Planul de Management Naţional. Acesta trebuie să cuprindă o serie de măsuri pe care agenţii economici şi autorităţile locale trebuie să le îndeplinească, astfel încât, până în 2015, să se atingă starea bună a apelor. Elaborat o dată la şase ani, planul de management se realizează prin îmbinarea celor 11 planuri de management de la nivelul tuturor bazinelor hidrografice ale României. Planul urmează a fi aprobat prin Hotărâre de Guvern şi trimis la Comisia Europeană în martie, anul viitor.

„Marele" absent de la reuniunea celor preocupaţi de calitatea apei a fost chiar directorul DADL, Laurenţiu Marin, a cărui lipsă a fost motivată de protectorul său, Cătălin Anton, prin faptul că a fost reţinut la o întrevedere la Tulcea. De altfel, atribuţiile de amfitrion al întâlnirii le-a avut chiar Cătălin Anton, care a ţinut să precizeze că deţine, în paralel cu funcţia de purtător de cuvânt, şi pe cea de coordonator al secretariatului tehnic permanent Comitet de bazin.

La reuniunea de ieri au participat doi reprezentanţi a două ONG-uri de mediu din ţară, Camelia Ionescu - WWF şi Ramona Crângaşu, director executiv Mare Nostrum, iar din partea DADL-ului - Otilia Antonaru, şef birou Plan de Management Bazinal. Reuniunea de ieri a făcut parte din cadrul proiectului „Creşterea contribuţiei ONG-urilor de mediu din România în implementarea politicilor de management al apei şi conservării naturii", desfăşurat în perioada martie 2008 - mai 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii