Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanta exclude o finala Basescu-Geoana

ro

28 Sep, 2009 02:49 832 Marime text

În pragul începerii campaniei electorale pentru prezidenţiale, în tabăra liberală de la mal de mare, optimismul e la cote maxime, deşi rezultatele PNL în confruntările electorale de până acum dovedesc o scădere drastică.

Liderii PNL Constanţa nu concep ca preşedintele partidului, aspirant la mandatul de şef al statului, să nu acceadă în turul II al prezidenţialelor. Întrebat de jurnalişti cu cine ar vota în turul II, dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a refuzat să răspundă întrucât „această posibilitate nu există". El a afirmat că preşedintele PSD, Mircea Geoană, se va opri la un 15%, procent ce nu-i va permite să intre în finală, în timp ce Traian Băsescu va trece cu greu de 30%.

Pe fondul acestei previziuni, liberalii tomitani sunt convinşi că-şi vor atinge obiectivul: să obţină 25% la scrutinul din 22 noiembrie. Target-ul este cu atât mai îndrăzneţ cu cât majoritatea primarilor sunt ai PSD şi PD-L, conducerea judeţeană este social-democrată, instituţiile deconcentrate sunt în subordinea partidelor aflate în coaliţia guvernamentală, iar PNL, de ani buni, nu reuşeşte să urce de pe locul III în opţiunile electoratului.

Sondajul încurajator

La începutul săptămânii trecute, la comanda PNL, s-a derulat un sondaj de opinie referitor la alegerile pentru Cotroceni în municipiile reşedinţă de judeţ. Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a specificat că, în urma centralizării răspunsurilor a 2.500 de subiecţi din municipiul reşedinţă de judeţ, rezultatul sondajului arată astfel: Traian Băsescu - 25,62%, Crin Antonescu - 18,94%, Mircea Geoană - 11,94%, George Becali - 9,7%, Sorin Oprescu - 7,71% şi CV Tudor - 6,88%, iar 20% dintre respondenţi vor veni la vot, dar sunt nehotărâţi pe cine vor alege. Potrivit lui Dragomir, poziţionarea pe locul II a lui Antonescu s-ar repeta în majoritatea municipiilor reşedinţă de judeţ, iar sondajul se va extinde şi-n mediul rural. Aici, după cum a şi recunoscut, situaţia nu mai este roz, notorietatea preşedintelui PNL fiind cu mult sub cea a şefului statului sau a liderului PSD.

Mobilizare maximă

Încrezători că pot surveni schimbări favorabile, liberalii îşi continuă campania de strângere de semnături. „Avem peste 40.000 de semnături strânse, suntem în grafic şi vom reuşi să avem 87.000, mai mult decât ne-a cerut conducerea centrală", a afirmat Gheorghe Dragomir. De asemenea, PNL Constanţa va acţiona pentru a-şi scoate la vot cât mai mult din bazinul electoral. „Înfiinţăm şi consolidăm reţele electorale în toate localităţile, derulăm acţiuni pe secţii de votare, urmează o serie de întâlniri zonale şi, nu în ultimul rând, ne vom organiza foarte bine pentru 22 noiembrie", a precizat liderul PNL Constanţa. Cât priveşte finanţarea campaniei de către fiecare filială judeţeană, Dragomir a confirmat că subiectul va fi abordat săptămâna viitoare, deocamdată fiind asiguraţi că vor primi materiale de propagandă de la centru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii