Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia de Frontiera a cedat terenul primariei

ro

23 Sep, 2009 02:29 1239 Marime text

blocuri_locuinte_pentru_tineri__059.jpgHotărârea de Guvern prin care terenul pe care se va construi cel de-al doilea cartier de locuinţe ieftine, din strada Ştefăniţă Vodă, aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, trece în administrarea CLM Constanţa a fost publicată ieri, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 626/21.IX.2009.

Situaţia referitoare la terenul de şase hectare, situat în zona Ştefăniţă Vodă, a fost reglementată în şedinţa de Guvern din 26 august, când parlamentarii au fost de acord să transfere Consiliului Local Municipal Constanţa suprafaţa pe care urmează să se construiască peste 2.500 de locuinţe ieftine pentru tineri. De altfel, aleşii locali au şi votat în şedinţa de Consiliu Local din august, imediat după ce aleşii şi-au dat acordul în legătură cu transferul de teren către CLM, studiul de prefezabilitate pentru noul cartier de locuinţe ieftine.

Astfel, potrivit datelor tehnice, imobilul 49 - 149, situat în municipiul Constanţa, Aleea Zmeurei nr. 3, trece din proprietatea statului român şi din administrarea MAI - Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa, la fel şi suprafaţa construită de 6.378,71 metri pătraţi şi terenul de 60.000 de metri pătraţi.

În articolul 2 al H.G. este prevăzut faptul că lucrările de împrejmuire şi iluminatul perimetral al zonei ce va delimita imobilul care rămâne în domeniul public al statului şi în administrarea MAI de partea de imobil ce se transmite în domeniul public al municipiul Constanţa vor fi executate şi decontate de CLM Constanţa, în termen de 90 de zile de la semnarea protocolului de predare - preluare.

De asemenea, este specificat faptul că procedura de predare - primire se va face pe bază de protocol încheiat între cele două părţi, în maxim 30 de zile de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial. Practic, până la sfârşitul lunii octombrie, cel târziu, municipalitatea trebuie să definitiveze protocolul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii