Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:47 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul se implică în rectificarea titlurilor de proprietate Exproprierile ţin pe loc lucrările la autostradă

ro

25 Nov, 2010 00:00 1662 Marime text
autostrada_-__claudiu_palaz.jpgÎn urmă cu două zile, a fost readusă în prim-plan problema legată de finalizarea autostrăzii Bucureşti - Constanţa, care este blocată de litigii privind 28 de parcele de teren. Ieri, la finalul şedinţei de Fond Funciar, prefectul Claudiu Palaz a vorbit despre implicarea pe care o va avea în această problemă, în vederea soluţionării tuturor chestiunilor legate de găsirea proprietarilor terenurilor.

"Nu reuşim să identificăm proprietarii. Atunci când se aude de exproprieri preţurile cresc. Trebuie să vedem mai întâi interesele judeţului, nu cele personale. Se doreşte realizarea autostrăzii cât mai repede. Având în vedere că s-a semnat un protocol între prefecturi şi Ministerul Transportului, prin care să susţinem acest proiect, prefecţii trebuie să se implice mai mult în această problemă. Săptămâna viitoare voi programa o şedinţă la are voi invita constructorii, CNADNR-ul, dar şi primăriile pe terenul cărora trece autostrada. Vom lua punctual fiecare problemă şi vom încerca să le rezolvăm", a susţinut prefectul Claudiu Palaz, menţionând faptul că singura problemă este că nu există front de lucru pentru autostradă. La şedinţa de Fond Funciar a fost prezent şi unul dintre reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Mihai Tiberiu, care a vorbit despre problemele existente în ceea ce priveşte exproprierile de terenuri în vederea continuării proiectului: "Facem de ceva vreme expropriere pentru Tronsonul 6. Avem suprafeţe de teren în lucru, dar şi unele pe care nu reuşim să le expropriem. Ne lovim de imposibilitatea soluţionării problemelor legate de intabulare. Din datele pe care le avem noi, se pare că există titluri de proprietate care conţin diverse probleme care împiedică finalizarea documentaţiilor cadastrale. De aceea, cerem sprijinul Prefecturii pentru a depăşi minusurile pe care le înregistrează aceste documente vitale". Reprezentantul CNADNR a mai explicat că există situaţii în care atât Oficiul de Cadastru, cât şi Cartea Funciară au înregistrate date eronate pe baza unor documentaţii cadastrale întocmite, pe baza unor titluri de proprietate care conţineau erori şi pe care nimeni nu le putea folosi. "Acum, există hotărâri de guvern de expropriere pentru întreg tronsonul. Singura problemă este să putem perfecta documentele care stau la baza operaţiunilor de expropriere", a conchis Mihai Tiberiu în cadrul şedinţei de Fond Funciar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ellyssa74 26 Nov, 2010 01:00 sotul meu a castigat procesul cu statul tot pt fondul propietatea anul acesta,acum 5 ani am primit 40% din suma,si specifica ca restul ne revin in cel mult 2 ani.anul ac am castigat procesul ei mintind ori ca nu au primit bani ori ca dosarul e incomplet,nu are cum o data ce am primit banii.am dat somatie la bucuresti ,am asteptat 6 luni ca asa e legea la ei,si acum sechestru tot la bucuresti trebuie sa il fac ca la cei din tm l-i sa dat ordin sa nu puna sechestru pe stat.o data am reusit si am fost chiar primii ce am primit banii cu indemnizatia copiilor.acum treaba merge f.greu si anevoios.sper sa nu mai dureze f.mult,dar tot statul va pierde,ca trebuie sa plateasca si pe cei ce pun sechestru,si indicele a crescut cu 125%