Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul pentru Udrea „Este incapatanata si afurisita"

ro

19 Sep, 2009 02:17 726 Marime text

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a primit ieri, la deschiderea Bursei de Turism Litoral - Delta Dunării, de la preşedinta ANAT, Corina Martin, un trofeu pentru efortul pe care îl face pentru dezvoltarea turismului românesc

„E cel mai important premiu pe care îl primesc pentru că vine de la profesioniştii din turism", a susţinut Udrea.

Caracterizată de şefa de la ANAT drept profilul de femeie care trebuie pentru un ministru al Turismului - „încăpăţânată, afurisită, puternică", Elena Udrea a vorbit, ieri, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, despre buna colaborare pe care ministerul pe care îl conduce o are cu autorităţile locale şi judeţene de la malul mării. „Nu putem dezvolta turismul românesc fără parteneriate. Evenimentul de azi - unul reuşit - este o dovadă că lucrurile funcţionează mai bine în echipă şi sperăm că la anul vom avea un singur eveniment, la care să se regăsească toţi cei care au activităţi economice pe litoral, lucru care va fi util pentru noi toţi", a evidenţiat Udrea. Şefa de la Turism a ţinut să precizeze şi faptul că litoralul în acest an a fost un succes. „Le mulţumim că au avut încredere în litoralul românesc, deşi este un an de criză. Faţă de ceea ce aşteptam să se întâmple, numărul acestora a fost destul de mare", a mai adăugat Udrea. Chiar dacă a fost un eveniment la care toată lumea a vorbit numai despre lucrurile măreţe care s-au întâmplat pe litoral în acest an, chiar dacă nu totul a fost roz - Udrea a adus în prim plan şi discrepanţa care există între Mamaia şi sudul litoralului: „Am făcut un studiu pentru sudul litoralului. În urma implementării strategiei, sperăm ca această parte a litoralului să redevină ce era odată, să fie plină de turişti străini, dar şi români. Există un potenţial uriaş".

Pe o scenă în care culoarea politică a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene era predominant roşie, şefa de la Turism a ţinut să sublinieze faptul că turismul nu are culoare politică. „Cred cu tărie că turismul nu are culoare politică. Dovada acestui fapt este colaborarea foarte bună pe care o am cu autorităţile de la nivelul judeţului Constanţa şi Tulcea. Sunt oameni care cred în turism şi care înţeleg că din turism se pot aduce mai mulţi bani, se pot crea locuri de muncă. Lucrăm în comun pentru binele turismului românesc", a declarat şefa de la Turism. Cel mai evident exemplu în acest sens este parteneriatul dezvoltat de administraţia constănţeană cu ministrul Turismului, încă de la preluarea mandatului de ministru al Mediului de către fostul viceprimar al Constanţei, Nicolae Nemirschi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii