Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima amenda de campanie electorala

ro

29 Oct, 2009 01:20 1591 Marime text
incident_electoral_panou_afise_01.jpgPotrivit unei informaţii postate pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor pe 27 octombrie, la nivel naţional, au fost semnalate 20 de incidente electorale.

Unul minor a fost raportat şi de la mal de mare.

Din situaţia centralizată la MAI reiese că incidentele respective s-au petrecut în judeţele Arad, Argeş, Braşov, Botoşani, Brăila, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Olt, Timiş, Tulcea, Vrancea şi Constanţa. Dintre acestea, 12 au fost semnalate în mediul rural şi opt în mediul urban.

În consecinţă, în 17 cazuri au fost aplicate contravenţii, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.200 lei, iar pentru trei infracţiuni se derulează cercetările specifice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Radu Croitoru, incidentul electoral raportat la MAI s-a petrecut în satul Vâlcele, situat în apropierea oraşului Negru Vodă. Concret, unui localnic ce a degustat peste măsură producţia de vin din acest an se pare că „i-a stat în cale" un panou electoral. Supărat că drumul îi părea şi aşa prea întortocheat, bărbatul a considerat că-şi poate face loc de trecere dacă elimină din calea sa panoul respectiv. Chiar dacă niciun chip nu-i „zâmbea" de pe panou, acesta neavând nicin afiş electoral lipit, omul nostru l-a dărâmat. Poate că pentru isprava sa, cetăţeanul turmentat o fi fost mândru, însă, odată trezit din beţie, când va conştientiza că are de achitat o sumă frumuşică şi va trebui să repare şi panoul, cu siguranţă nu va mai fi încântat. În conformitate cu prevederile art. 26 lit. l din OUG nr. 95/2009, care modifică Legea nr. 370/2004, oamenii legii l-au amendat cu suma de 1.000 lei.

incident_electoral_panou_afise_01.jpgAvând în vedere păţania bărbatului din Vâlcele, reamintim cetăţenilor că orice faptă care încalcă prevederile legislaţiei electorale trebuie semnalată la numărul unic de urgenţă 112 şi va fi sancţionată în consecinţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii