Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria bagă două miliarde în pasajul de la Gară

ro

27 Oct, 2010 02:22 1999 Marime text
pasaj_pietonal_zona_Gara_04.jpgPasajul pietonal subteran din zona Gară va intra în reparaţii. Municipalitatea a desemnat executantul lucrărilor.

În urma procedurii de achiziţie demarate în vară, municipiul Constanţa a încredinţat contractul privind efectuarea de reparaţii curente la trecerea subterană din zona Gară firmei Deko Rom Group din Constanţa. Valoarea estimată a contractului a fost de 193.548,39 lei fără TVA, iar preţul de atribuire de 168.338,25 lei fără TVA. La licitaţie s-au prezentat doi ofertanţi, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

pasaj_pasaj_gara.jpgÎntr-o ediţie anterioară reaminteam că municipalitatea a vrut şi anul trecut să se apuce de renovarea pasajului de la gară, vestit pentru stadiul avansat de degradare în care se află, pentru mizeria şi mirosul greu de suportat pe care-l degajă mai ales în zilele caniculare, însă licitaţia a fost anulată. Aurolacii au mai avut aşadar un răgaz de un an de a urina acolo, dar acum trebuie să-şi caute alt WC public. Prima procedură de achiziţie a avut loc în septembrie anul trecut şi a fost anulată din cauza faptului că ofertantul câştigător, Lider Tex, s-a aflat în imposibilitatea de a încheia contractul. Lider Tex s-a ocupat de întreţinerea şi repararea elementelor navale din Constanţa şi staţiunea Mamaia, adică de epavele navale „decorative", câştigând din acest contract aproape două miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. Firma din Medgidia s-a ocupat şi de lucrările de reparaţie şi întreţinere a elementelor sportive aflate în şcoli şi pe domeniul public, contract care i-a mai adus aproximativ un miliard de lei vechi, cu tot cu TVA.

Trei pasaje la 2,5 miliarde vs. unul la două miliarde

De menţionat că anul trecut, municipiul Constanţa alocase 250.980,06 lei fără TVA, adică aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, pentru repararea a trei pasaje pietonale: Gară, Abator şi magazinul Tomis. Anul acesta, municipalitatea renovează cu aproximativ două miliarde de lei vechi doar unul singur. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Lucrările ce vor fi efectuate cuprind: repararea parapeţilor din mozaic şi cărămidă aparentă, repararea treptelor din mozaic, înlocuirea, repararea şi vopsirea elementelor metalice, repararea pereţilor şi tavanelor prin înlocuirea plăcilor ceramice sau a plăcilor de marmură, repararea pardoselilor, vopsirea cu var lavabil a pereţilor, tavanelor şi parapeţilor, refacerea trotuarelor cu beton, repararea sistemului de canalizare, repararea sistemului de iluminare prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi fluorescente tubulare, precum şi a tabloului electric de distribuţie.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului, firma care se va ocupa de renovarea pasajului, Deko Rom Group, este deţinută de Dragoş-Valeriu Nistoroiu şi Oscar-Doruleţ Valinescu. Pentru mai multe detalii am încercat să-i contactăm telefonic pe patroni la sediul societăţii, dar nu au fost de găsit. „Nu ştiu să vă dau detalii, iar persoana care s-a ocupat de licitaţie nu este aici", ne-a declarat o angajată a firmei care s-a recomandat „Andreşoiu".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii