Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria caută firmă de pază Se pregăteşte un nou contract pentru Conpress Holding?

ro

19 Aug, 2010 00:00 3683 Marime text
paza_primarie_-_agenti_conpress___.jpgDupă ce la sfârşitul anului 2008, municipalitatea constănţeană a predat către SC Conpress Holding SRL un contract de aproape cinci milioane de lei, fără TVA, pentru paza bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa, Primăria desfăşoară pe 2 septembrie o procedură de atribuire a unui nou contract cu acelaşi obiectProcedura nu a fost publicată însă până acum pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, singura informare referitoare la faptul că va avea loc o procedură de atribuire a unui contract de acest gen fiind anunţul de ieri, care a fost publicat într-unul din ziarele locale constănţene. 

Procedura nu a fost publicată însă până acum pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, singura informare referitoare la faptul că va avea loc o procedură de atribuire a unui contract de acest gen fiind anunţul de ieri, care a fost publicat într-unul din ziarele locale constănţene. 

paza_primarie_-_agenti_conpress_2.jpg

Chiar dacă se plânge că nu sunt bani pentru a mai face alte achiziţii, conducerea administraţiei publice locale a mai scos la mezat un contract de achiziţionare a serviciului de pază pentru sediile pe care le are Primăria Constanţa, pentru care va cheltui, probabil, o sumă considerabilă. 

Cum contractul cu cei de la Conpress Holding SRL este pe cale să expire, autorităţile locale au demarat procedurile prin care vor să parafeze alt contract, probabil, după cum este tradiţia în structurile administraţiei locale, aceleiaşi firme care l-a câştigat pe precedentul. Cel puţin asta se întâmplă în mod regulat. Potrivit anunţului, procedura de atribuire a contractului se va desfăşura pe 2 septembrie, ora 12.00, documentaţia de atribuire putând fi procurată de la sediul primăriei de pe strada Ecaterina Varga, contra sumei de 50 de lei, dar numai după ce s-a întocmit în prealabil o solicitare scrisă. Toate ofertele se pot depune până în ziua organizării licitaţiei, ora 10.00. 

Licitaţie cu repetiţie? 

Aşa cum arată anunţul de atribuire din 2008, prin care a fost predat contractul privind „Serviciul de pază a bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa“, singura participantă la licitaţie şi cea care a fost declarată câştigătoare, a fost nimeni alta decât SC Conpress Holding SRL, pentru 4.733.568 de lei, fără TVA. Adică firma care a fost înfiinţată în 1994 de Radu Mazăre şi care a câştigat de-a lungul vremii multe licitaţii, doar pentru că cel care a fondat-o şi care s-a retras apoi din firmă ajunsese edil de urbe. De altfel, tot Conpress Holding a mai câştigat de la Primărie şi contractul care viza serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei Constanţa, aflaţi în exerciţiul funcţiunii, care se va derula pe o perioadă de trei ani începând din 2009 şi pentru care autorităţile au plătit 624.960 de lei fără TVA. De asemenea, tot aceeaşi firmă se ocupă şi de paza Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.

Recent, societatea a câştigat şi un contract de 9,5 miliarde de lei vechi pentru a asigura paza sediilor Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Ineditul în cazul celor trei contracte predate către cei de la Conpress Holding este faptul că la toate licitaţiile Conpress a fost singurul ofertant, şi bineînţeles, câştigător.

Administratorul Conpress Holding este Sanda Ciocoiu. Reamintim că SC Conpress Holding SRL a fost înfiinţată în 1994 de Radu Mazare, Gabriel Sorin Strutinsky, Mihail Cârciog şi Nicuşor Daniel Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean. Printr-un act adiţional la actele constitutive ale firmei, încheiat pe 6 februarie 2002, Radu Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu şi-au cesionat părţile sociale Sandei Ciocoiu, membru PSD şi, foarte important, soţia unuia din directorii din Primăria Constanţa. Firma are un amplu istoric în ce priveşte colaborarea cu Primăria Constanţa, „înghiţind“ sume imense din banii publici. De altfel, Gabriel Sorin Strutinsky, Mihail Cârciog şi Nicuşor Daniel Constantinescu sunt asociaţi cu Radu Mazăre într-o altă firmă a holdingului Conpress: SC Conpress Group SRL. Cei patru mai sunt parteneri de afaceri şi în SC Xenoti SRL - firma care administrează Hotelul Flora din Mamaia. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii