Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD - campanie electorala pe spinarea sarmanilor (galerie foto)

ro

28 Sep, 2009 02:36 1769 Marime text

carrefour_crucea_rosie_10.jpgDoar „un curent de socializare", „fără substrat şi culoare politică". Aşa au caracterizat, ieri, social-democraţii care s-au înghesuit într-un supermarket din Constanţa acţiunea de strângere de produse alimentare pentru „Banca de alimente"

Strigarea de participare la acţiunea nobilă de ajutorare a celor mai săraci dintre semeni a adunat numai pesedişti: senatorul Nicolae Moga, deputatul Matei Brătianu, viceprimarul Decebal Făgădău, consilierul local Dan Georgescu, directorul Direcţiei de Muncă, Valentina Munteanu, Petre Dinică - DGASP, preşedintele PSD la municipiu, Gelu Dae, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, dar şi doamnele din Consiliu Local, Cati Prodan şi Paula Cioceanu.

Social-democraţii de la nivel naţional s-au gândit că acţiunea care îi are ca destinatari pe cei mai sărmani dintre semeni este o modalitate pe cât de sensibilă, care ajunge imediat la sufletul omului de rând, pe atât de mare aducătoare de voturi. Acţiunea pornită de Crucea Roşie şi la iniţiativa Mihaelei Geoană, preşedinta Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, după modelul proiectelor asemănătoare derulate atât la nivelul ţărilor Uniunii Europene, cât mai ales în Statele Unite ale Americii şi Canada, a debutat ieri, concomitent, în 13 oraşe din ţară.

Campania se va derula pe parcursul unui an, începând de ieri, şi se va desfăşura şi în alte magazine mari de la nivelul judeţului. La apelul Crucii Roşii ieri au răspuns zeci de constănţeni. În câteva ore, oameni de rând, dar şi câţiva bugetari, au donat pentru familiile nevoiaşe o tonă de alimente neperisabile.

Întâmplător, demersul de strângere de alimente pentru familii cu venituri reduse a venit la fix în ajutorul soţului iniţiatoarei, viitorul candidat al PSD-ului la preşedinţie, Mircea Geoană, cu puţin timp înainte de startul oficial al campaniei electorale.

În acelaşi registru al „purei întâmplări" s-a desfăşurat ieri şi campania la Constanţa, într-unul din cele mai mari supermarket-uri din municipiu. Social-democraţii constănţeni, aleşi locali sau judeţeni, deputaţi, viceprimar, toţi adepţi ai doctrinei social-democrate, au contribuit la îmbogăţirea depozitului Crucii Roşii de la Constanţa. Chiar dacă a fost apreciată drept „o acţiune fără substrat şi culoare politică", ieri, în jurul prânzului, în zona amintită, n-am văzut niciun picior de pedelist, liberal, ţărănist ori membru al altei formaţiuni politice de la nivelul judeţului.

Nicuşor, absent

„Am trimis mesaje tuturor prietenilor şi colegilor mei, pe toţi care îi aveam în agendă, fie ei pedelişti sau liberali, să vină să participe la acţiunea de azi (n.r. ieri). Dacă putem să ajutăm oamenii, este mai bine ca ajutorul să vină în cadru organizat", a susţinut vehement viceprimarul Decebal Făgădău, venit să-i ţină locul şefului său, Radu Mazăre, absent mai mereu la acţiunile matinale. Cu coşul de cumpărături plin ochi, mâna dreaptă a primarului a declarat că vrea să fie un exemplu pentru comunitatea locală, pe care o îndeamnă să se alăture demersului. Chiar dacă şi-a anunţat participarea la acţiune, pentru a contribui la binele sărmanilor, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu şi-a făcut apariţia până la sfârşitul intervalului programat pentru strângerea de alimente pe motiv că a fost reţinut în altă localitate.

Gâju şi Brătianu, cei mai darnici

În clasamentul celor mai darnici parlamentari veniţi la apelul de solidaritate al partidului s-au remarcat deputatul Matei Brătianu, care a venit special de la Bucureşti pentru a fi alături de colegii săi. „Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea să ajut şi eu, la rândul meu, pe alţii", a evidenţiat parlamentarul. Contribuţia acestuia la bunăstarea celor 90 de familii care vor beneficia, în primă etapă, de alimente s-a ridicat la 800 de lei. Şi primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, venită împreună cu băiatul său, a fost mult mai darnică, în comparaţie cu colegii săi. „Am venit în calitate de mamă şi de om. Este o datorie umană să ne ajutăm semenii cei mai puţin norocoşi". De altfel, la nivelul comunei în fruntea căreia se află, primarul a susţinut că va demara un proiect independent, prin care trei elevi de la fiecare clasă din şcoala din localitate, cei mai sărmani, să fie ajutaţi.

Mai puţin darnic a fost senatorul Nicolae Moga, care nu a investit decât puţin peste două milioane, motivând însă că el contribuie săptămânal, în fiecare deplasare în colegiu, la bunăstarea semenilor. „Fac asemenea gesturi constant. Ştiu de la părinţii mei o vorbă: ca să ai, trebuie să dai", a conchis parlamentarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicolae Banu 28 Sep, 2009 18:36 Nu vad nimic in neregula cu ce fac psd-istii, este probabil o actiune de campanie dar nu ma deranjeaza. Macar fac ceva!
  • surmelis argentina pusa 28 Sep, 2009 12:24 Foarte frumos gestul PSD-istilor, dar atentie ,nu stocati produsele in depozitele "crucii rosii", deoarece s-ar putea sa aveti surpriza de a dispare sau de a fi inlocuite, intrucat in cadrul acestei organizatii de binefacere se afla ca membru si d-l IONEL CHIRITA . Marea majoritate a ajutoarelor umanitare ,care au ajuns la familiile sarace,prin aceasta organizatie umanitara din orasul Harsova de Constanta , au fost sub orice critica , adica MUCEGAITE. Vreti sa faceti donatii umanitare in parteneriat cu "crucea rosie" Constanta ? trebuie s-o faceti PERSONAL.