Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD vrea toata puterea

ro

25 May, 2009 03:25 1477 Marime text
Liderul PSD, Mircea Geoană, s-a aflat, sâmbătă, în judeţul Constanţa. Inevitabil, prezenţa sa a constituit un bun prilej de a-şi face campanie şi de a garanta colegilor şi simpatizanţilor că, „după ce va pleca la Cotroceni, PSD va rămâne pe mâini bune".
După ce i-a asigurat pe cetăţeni că toţi candidaţii PSD la europarlamentare „ştiu să se bată" pentru binele ţării, Mircea Geoană a admis că a greşit faţă de organizaţia de la Constanţa. „Eu, personal, am o datorie faţă de organizaţia din Constanţa şi poate că am greşit atunci că nu am găsit formula cea mai bună pentru a alege pe cineva pur sânge care să meargă în Parlamentul European. A fost o scăpare pe care o vom remedia cu proxima ocazie", a asigurat preşedintele PSD echipa Mazăre-Constantinescu, deranjată de neacordarea unui loc eligibil pe lista pentru PE fostului deputat Lucian Băluţ. Această recunoaştere ar fi putut apărea şi ca urmare a faptului că, spre deosebire de alegerile parlamentare din toamna trecută, Geoană a avut „surpriza" de a constata că judeţul nu mai este înroşit de panouri şi afişe ale PSD, fapt ce confirmă neimplicarea echipei de aici în campania pentru europarlamentare. Numai că experimentatul prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a motivat, totodată, evidenţiind rezultatele obţinute de la locale, că, având 85% din primari, majorităţi asigurate în consilii locale şi în cel judeţean, nu mai este nevoie să înroşeşti judeţul, oamenii ştiind, deja, cu cine să voteze. „Nu este nevoie să punem mii de afişe, steaguri şi bannere, după ce am câştigat alegerile în judeţ cu 70%, fiind mandataţi de cetăţeni", a punctat Constantinescu.

Geoană nu renunţă: vrea alt premier

Momentul fiind depăşit, Mircea Geoană a trecut la ce-l interesa de fapt: propria campanie pentru prezidenţiale. Sub pretextul că vor să răspundă tuturor promisiunilor făcute, liderul PSD a recunoscut că social-democraţii vor putere deplină. În viziunea PSD, a câştiga definitiv puterea înseamnă ca Mircea Geoană să devină preşedintele ţării. Probabil, convins că se va muta la Cotroceni, acesta a asigurat lumea că PSD „e pe mâini bune" şi are cui preda ştafeta, dar cel mai important este ca partidul pe care-l conduce „să preia puterea în întregime". Întrebat dacă această putere totală presupune schimbarea premierului, Mircea Geoană a încercat, iniţial, să evite un răspuns tranşant. „Partidul nostru are un angajament solemn faţă de românii care ne-au votat, însă, atunci când ai posibilitatea de a-ţi pune în aplicare proiectul, ai nevoie de pârghii politice cât mai ample. Cred că un PSD care are cât mai multe pârghii de decizie în România este un lucru bun pentru ţară", a menţionat Geoană. El a recunoscut că nu renunţă la ideea schimbării primului-ministru, în cazul în care va deveni preşedintele ţării: „Nu, în niciun caz".
Mircea Geoană a vizitat, sâmbătă, noul cartier de locuinţe ieftine, ale căror lucrări au început în toamna anului trecut, în campania pentru parlamentare, iar după-amiază, s-a deplasat în localităţile Mircea Vodă şi Mangalia, unde s-a întâlni cu cetăţenii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ION de la PSD 25 May, 2009 01:22 HUO PORCULUI SI PASTAIE-I RUSINE