Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rasturnare de situatie Mircea Stoian i-a luat scaunul de sef al PRM lui Gheorghe

ro

07 Sep, 2009 03:15 996 Marime text

Răsturnare de situaţie sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a Partidului România Mare. Deşi se preconiza a fi o întâlnire de lucru formală, şedinţa peremiştilor din judeţ a fost una cât se poate de tensionată. Zbuciumul a fost alimentat de prezenţa vicepreşedintelui PRM, senatorul Dan Claudiu Tănăsescu, dar şi de voturile obţinute de cei care au râvnit la fotoliul de şef al partidului la judeţ.

Cei 172 de delegaţi ai PRM veniţi din tot judeţul au vrut o schimbare în conducerea judeţeană a partidului. Astfel, în urma unei „sesiuni" de vot secret, ieşit cu scandal, fostul preşedinte al PRM Constanţa, Niculae Gheorghe a pierdut ruşinos în faţa colegului său de partid, Mircea Stoian, cu 8 la 128 de vorturi. De altfel, propunerea ca proaspătul şef al peremiştilor să se înscrie în cursă a venit chiar din partea senatorului Tănăsescu. Propunerea ca vicepreşedintele PRM, Cristina Dincu, să se înscrie în cursa pentru acelaşi fotoliu de preşedinte de organizaţie, nu a fost pe placul celor din sală, care au ripostat manifestându-şi opoziţia faţă de intenţia senatorului. O parte din cei prezenţi, nemulţumiţi de schimbările care se vor produce în organizaţie, chiar au plecat în timpul şedinţei. În spirit de colegialitate şi pentru a calma spiritele încinse, Gheorghe chiar i-a convins pe unii protestatari să se întoarcă în sală şi să continue votul şi şedinţa.

Cei care erau de partea fostului lider, Niculae Gheorghe, au încercat să-l susţină, însă acesta a refuzat poziţia, exprimându-şi opţiunea de a avea o funcţie la nivel central. Însă până la momentul în care va fi numit pe o funcţie la nivelul central al partidului, Niculae Gheorghe se va mulţumi doar cu responsabilitatea de a coordona partidul la nivel regional şi cu cea de prim-vicepreşedinte al partidului.

Într-un rezumat al ultimelor luni de activitate a partidului, Claudiu Tănăsescu a vorbit despre situaţia conflictuală existentă la nivelul organizaţiilor PRM de la nivelul judeţului, dar şi despre necesitatea ca lucrurile în organizaţie să fie reechilibrate.

„Vadim a încercat să echilibreze situaţia de aici, s-au creat tot soiul de intenţii, de echipe, după rezultatele de la alegerile parlamentare. Acum, PRM Constanţa se află pe locul trei la nivel naţional. Aş vrea să colaborăm foarte bine, să ne înţelegem şi să nu creăm o stare de animozitate în judeţ şi în partid. Am înţeles că există localităţi în care funcţionează câte două organizaţii paralele, ca la fotbal: una joacă pe un teren, alta pe un alt teren".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii