Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:37 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refuză să mai trăiască într-o comună îmbătrânită şi sărăcită Niculae Marghiol, candidatul PNL la Primăria Ciocârlia (Documente)

ro

10 May, 2012 00:00 3778 Marime text
Marghiol-CiocarliaMarghiolNicolae.jpgCandidatul PNL la Primăria Ciocârlia, Niculae Marghiol, propune proiecte centrate pe ajutorarea localnicilor, conştient de faptul că în această perioadă de criză solidaritatea socială este una dintre soluţiile la problemele actuale ale tuturor cetăţenilor.

Niculae Marghiol nu face parte din tiparul aspiranţilor la funcţia de primar înnebuniţi să facă avere odată ajunşi la cârma autorităţii locale, în primul rând pentru că este un om înstărit. Un aspect la fel de important îl constituie faptul că Marghiol nu a făcut avere în perioada celor şase ani (1998 - 2004), cât a fost primar la Ciocârlia. Până în anul 2004 singura lui „afacere" a constituit-o activitatea din Primărie. „În timpul mandatului, am încercat să ajut cetăţenii cât am putut de mult", îşi aminteşte Marghiol. După ce a plecat din administraţia locală, candidatul PNL la Primăria Ciocârlia a început să dezvolte pe cont propriu afaceri, dovedindu-se a fi un bun întreprinzător. Marghiol deţine astăzi în arendă 500 de hectare de pământ, din care 30 de hectare sunt proprietatea sa. Candidatul mai posedă 12 hectare de teren intravilan, dar şi o cramă în satul Culmea, oraş Ovidiu. Nu doar familia sa are de câştigat de pe urma business-ului său, ci şi cei 20 de salariaţi plătiţi fiecare lunar cu un salariu în cuantum de 1.500 de lei. De ce îşi doreşte să revină în administraţia publică locală după opt ani de repaus? Candidatul PNL la Primăria Ciocârlia mărturiseşte că refuză să mai trăiască „într-o comună îmbătrânită şi sărăcită de actualul primar în cei opt ani de mandat". Dacă va câştiga şefia Primăriei Ciocârlia, Niculae Marghiol promite să revină cu plata ajutoarelor sociale, să ofere locuri de case pentru tineri şi să acorde pensionarilor stimulente financiare pentru ca ei să poată trăi decent. Nu în ultimul rând, elevilor şi profesorilor le va deconta naveta. „Este important să se revină la plata ajutoarelor sociale, întrucât populaţia de la sat este săracă. Tinerii căsătoriţi vor primi cu titlu gratuit loturi pentru case, pentru că aşa este normal. Terenul intravilan al comunei este de fapt al lor. Îmi doresc ca anual să-şi construiască locuinţe câte 20-30 de familii, iar Ciocârlia să devină o comună nu cu 3.000, ci cu 5.000 de locuitori. Cu aprobarea Consiliului Local, voi acorda persoanelor în vârstă ajutoare financiare pentru medicamente şi alimente, pentru ca ei să aibă o viaţă decentă", a explicat Niculae Marghiol. Candidatul PNL la Primăria Ciocârlia îşi propune instituirea a 200 - 250 de ajutoare sociale în cuantum de 700 - 800 de lei.

I s-au imputat banii pe care i-a cheltuit în folosul comunităţii!

În mandatul din perioada 2000 - 2004, lui Niculae Marghiol i s-a imputat suma de 120.000 de lei. Candidatul PNL susţine că a achitat o mare parte din suma imputată, deşi banii au fost utilizaţi în folosul comunităţii. Cu cei 120.000 de lei Marghiol declară că a montat canapele în curtea Bisericii şi a dispensarului din Ciocârlia de Sus, a adus 3.000 de tone de piatră pentru pietruirea a 4 kilometri de şosea, din care 2,5 kilometri la Ciocârlia de Sus şi 1,5 kilometri la Ciocârlia de Jos, a dat ajutoare sociale şi de înmormântare, a împărţit anual câte 34 de tone de lemne localnicilor fără posibilităţi financiare şi a construit o fântână în curtea şcolii din Ciocârlia de Sus. „Am făcut cu bani puţini drumuri multe, iar din banii care mi-au rămas am dat 360 de ajutoare sociale pentru cei care nu au venituri", declară Marghiol. Candidatul PNL afirmă că dacă organiza licitaţie publică pentru pietruirea drumurilor, pe care le-a făcut în regie proprie, ar fi cheltuit 360.000 de lei şi nu doar 60.000 de lei. Şi fântâna din curtea şcolii a ridicat-o în regie proprie. Afacerea l-a costat la acea dată 2.400 de lei. Dacă organiza licitaţie publică şi apela la o firmă achita 6.000 - 7.000 de lei pentru lucrare. Cu toate acestea, i s-au imputat banii pe lucrare.

„Sunt înstărit. Nu vreau să mă îmbogăţesc la Primărie"

Marghiol promite să stea în slujba cetăţenilor. „Am fost copil sărac şi nu-mi doresc să sufere cei din comună cum am suferit eu când eram mic. Dacă cetăţenii vor avea încredere în mine pentru un nou mandat, o să-i ajut şi o să fiu în slujba lor. Nu vreau să mă îmbogăţesc la Primărie. Oamenii ştiu că sunt bogat şi am tot ce-mi trebuie. Nu vreau altceva decât să fiu sănătos şi să stăpânesc în continuare bunurile cu care am intrat în cursa pentru câştigarea Primăriei. Îmi doresc, în schimb, să candidez pentru a-i ajuta pe cei pe care i-am lăsat să se chinuiască opt ani cu actualul primar", a declarat Niculae Marghiol. Potrivit declaraţiei de avere, candidatul PNL la Primăria Ciocârlia este proprietarul unui teren în suprafaţă de 126.046 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat în anul 2002. Niculae Marghiol mai deţine o cramă în suprafaţă de 28.588 de metri pătraţi în satul Culmea, dobândită prin cumpărare în anul 2011. Acesta este, de asemenea, proprietarul unei case în Ciocârlia de Sus, construită în anul 1995 pe o suprafaţă de 122 de metri pătraţi. Marghiol are în momentul de faţă trei autoturisme: un Mitsubishi, un Chrysler şi un Logan, cumpărate în perioada 2006 - 2008. Candidatul PNL încasează din activităţi independente un venit anual în cuantum de 30.000 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii