Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Bodu profil de europarlamentar

ro

27 May, 2009 02:09 4933 Marime text
cap_3.jpgNăscut în Constanţa, europarlamentarul PD-L s-a luptat cu Tăriceanu şi Vanghelie 

Controversat, acuzat deseori că este prea independent, profesionist intransigent, Sebastian Bodu a fost obiectul controverselor atât în media, cât şi în interiorul înţelegerilor politice. I-a avut ca adversari de la prim-ministrul Tăriceanu până la Gigi Becali şi Marian Vanghelie. Dacă toate aceste lucruri l-au ajutat sau dimpotrivă, asta vom afla pe 7 iunie, când candidează pentru un nou mandat de europarlamentar. „Simt că din Parlamentul European pot face mai multe lucruri pentru România, decât aş face din ţară. Mi se potriveşte rolul de europarlamentar pentru că sunt un negociator bun şi pot fi şi diplomat, în funcţie de situaţie. Probabil că voi fi acuzat de lipsă de modestie, însă mă cunosc foarte bine, cât să ştiu care îmi sunt plusurile şi minusurile", spune Sebastian Bodu, recent aflat în campanie electorală în oraşul natal, Constanţa.

Cert este un singur lucru. Sebastian Bodu a ştiut întotdeauna să-şi facă simţită prezenţa în toate ipostazele, politice sau nu, în viaţa publică a ultimilor ani. Este membru al PD din 2001 şi spune că se regăseşte complet în acest partid pentru că „are o democraţie internă reală şi luptă pentru valorile în care şi el crede".

Dacă vorbim de oameni politici români născuţi în Constanţa, dar mai ales de oameni politici care activează pe plan european, atunci trebuie neapărat să vorbim de Sebastian Bodu. Pentru a-l descrie în câteva cuvinte, avem de unde alege: europarlamentar, economist, jurist, finanţist, adversar electoral redutabil.

bodu.jpgEste printre puţinii oameni politici care au avut curaj să-şi susţină un punct de vedere profesional propriu faţă de o măsură a guvernului din care făcea parte, ca şef al Fiscului. La acea vreme, taxa auto, impusă de guvernul Tăriceanu, fusese criticată într-o serie de declaraţii publice ale lui Bodu, ca şef al ANAF, conform cărora măsura intra în contradicţie cu normele europene. Ulterior acestor declaraţii, taxa auto a stârnit multe critici din partea Comisiei Europene care a iniţiat demersuri în vederea sancţionării României. Este drept că opoziţia faţă de premierul Guvernului a condus şi la pierderea şefiei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. „Nu mi-au plăcut niciodată oamenii conformişti care, de teamă că şi-ar putea pierde o funcţie, şi aşa vremelnică, decid să susţină idei în care nu cred deloc. Mie îmi plac oamenii cu coloană vertebrală, şi îmi ghidez cariera publică pe acest principiu", spune europarlamentarul Sebastian Bodu.

A fost singurul care i-a ţinut piept lui Marian Vanghelie în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 5 din Bucureşti - pierdută la o diferenţă de câteva procente în turul al doilea. Acest rezultat l-a poziţionat pe Bodu în eşalonul politicienilor de sprint, fiind de temut în orice competiţie, fie ea electorală sau pur profesională.

Necăsătorit, pasionat de călătorii, îi place sportul. „Faptul că m-am născut în Constanţa face ca înotul să fie unul dintre sporturile mele favorite, pe care îl practic cu plăcere de câte ori am ocazia. Constanţa este parte din mine, deci şi Marea Neagră", spune Bodu.  CV-ul complet al candidatului PD-L pentru Parlamentul European poate fi vizualizat pe ediţia on line a cotidianului nostru.

{mos_ri:Sebastian Bodu,europarlamentar}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 29 May, 2009 08:11 Daca papagalul asta de Bodu care-si zice economist ar stii si putina aritmetica (de ex. sa calculeza 19 % dint-un numar) ar fi intr-adevar om politic. Daca nu a reusit in plan profesional si fiind dornic de parvenire...a intrat in politica ca dealtfel ca toti ceilalti politicieni. Acum vrea si europarlamenter dar o sa-i treaca dupa alegeri cand n-o sa mai auzim de el.
  • ziua 27 May, 2009 12:26 cat v-a dat ma fraierul asta sa il pupati in fund?