Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă festivă a CL Techirghiol plină de emoţii Primarul Adrian Stan a premiat, de Zilele Oraşului, longevivii Techirghiolului (galerie foto)

ro

27 Aug, 2011 03:02 1870 Marime text
1.jpgÎn semn de respect faţă de cei mai vârstnici dintre locuitorii oraşului Techirghiol, la debutul Zilelor Oraşului, primarul Adrian Stan, i-a sărbătorit pe aceştia, fie ei veterani de război, deportaţi politici sau care au aniversat peste 50 de ani de căsătorie sau peste 85 de ani de viaţă. Pe lângă diplomele de excelenţă care le-au primit, autorităţile locale le-au mai oferit şi câte o sumă de bani modică, însă pentru cei mai mulţi a fost mană cerească.

2.jpgÎnainte de spectacolele şi evenimentele care se desfăşoară în aceste zile la Techirghiol, aşa cum îi stă bine unui om gospodar în oraşul pe care îl conduce, într-un cadru festiv, în incinta Teatrului de Vară, ieri, peste 200 de bătrâni ai oraşului au venit să primească diploma de excelenţă din mâna primarului. Edilul Adrian Stan nu a avut decât cuvinte de laudă despre aceştia. "Spiritul de jertfă este un exemplu de urmat. Să ne trăiţi şi să ne fiţi alături cât mai mult timp", le-a spus edilul celor prezenţi. Au fost premiaţi 33 dintre deportaţii politici din localitate, 49 dintre veterani, 42 dintre cei care aniversează peste 85 de ani de viaţă, dar şi peste 30 de cupluri care au reuşit performanţa¸ în zilele noastre, de a trece peste pragul de 50 de ani de căsnicie. Cele două categorii au primit din partea autorităţii locale pe lângă diplomele de excelenţă şi câte 100 de lei.

Încă o iniţiativă de acest gen¸ probabil singulară în judeţ şi nu numai, aparţinând primarului Adrian Stan a fost aceea prin care şi foştii primari, viceprimari, consilieri locali şi secretari ai oraşului din 1981 încoace au primit diplome de excelenţă fiindu-le recunoscută munca în interesul localităţii. Aceleaşi diplome de excelenţă le-au primit şi consulul onorific al Italiei la Albei Iulia, Gianfranco Fracarolo, dar şi preşedintele Fundaţiei Bert cu sediul în Olanda, Nicolaas de Borst care are în grijă centrul Roterdam din Techirghiol ce are în grijă copii fără părinţi din oraş. Şi coordonatorii ansamblului de dansuri autentice greceşti din localitate au primit aceleaşi titluri de excelenţă. De remarcat este faptul că la acest eveniment, acest ansamblu format din peste 30 de tineri, îmbrăcaţi tradiţional aşa cum se poată în patru regiuni, ai căror părinţi au trăit sau încă mai trăiesc în Grecia, au oferit o reprezentaţie de zile mari celor prezenţi.

Patriarhul Daniel va dona terenul primit de la primărie

Tot ieri a fost pusă în aplicare şi iniţiativa anunţată luna trecută de primarul Adrian Stan, aceea referitoare la acordarea titlului de cetăţean de onoare al localităţii, Regelui Mihai. Iniţiativa a fost comunicată Casei Regale care a transmis o informare primăriei prin care anunţa că la data la care se va face şedinţa festivă de acordare a titlurilor Regele Mihai va fi plecat din ţară. „În fiecare an, în şedinţa dinaintea Zilelor Oraşului, am făcut un cetăţean de onoare. Anul trecut, am avut iniţiativa de a-l face cetăţean de onoare pe Preafericitul Patriarh Daniel, anul acesta, datorită statuii pe care sunt trei plăci cu trei regi diferiţi, Carol al II-lea¸ Ferdinand şi Mihai şi pentru că Regele Mihai a fost în Techirghiol de două ori, atras fiind de mănăstire, prin faptul că biserica de lemn de aici a fost la un moment dat la Sinaia, i-am scris, invitându-l să fie cetăţeanul de onoare al oraşului nostru. Am primit răspunsul şi acordul dumnealui, el nu va putea fi prezent pe 26 august, dar ne-a promis că va primi acest titlu cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, ori la o dată pe care o vom stabili împreună, de comun acord", a declarat primarul.

De asemenea, a fost adoptat şi un alt proiect de hotărâre prin care Patriarhul Daniel, cel care a primit titlul de cetăţean de onoare în 2009, primeşte din partea Consiliului Local un teren în suprafaţă de 456 metri pătraţi, ca urmare a drepturilor ce revin de pe urma titlului ce l-a primit. "Ne-a spus că va dona terenul, nu-l va folosi personal. Vrea să construiască un centru pentru tinerii ortodocşi", a mai spus primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii