Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii constanteni se scolesc in cadrul unui proiect european

ro

30 Jul, 2010 01:58 998 Marime text
BNS a demarat un proiect prin intermediul căruia se vor forma 50 de lideri de sindicat în ocupaţia de delegat sindical de întreprindere.

Blocul Naţional Sindical (BNS), filiala Constanţa, a lansat proiectul „Implicare activă în piaţa muncii a sindicatelor". Proiectul a avut parte de finanţare din partea Uniunii Europene, valoarea totală a acestuia fiind de 1.842.143, 6 lei. Partenerii proiectului sunt Filiala Judeţeană BNS Constanţa, BNS şi Consorzio ABN-A&B Network din Italia. Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităţii partenerilor sociali pentru a promova dezvoltarea durabilă, pentru a sprijini crearea de noi locuri de muncă şi coeziunea socială la nivel local şi regional. În vederea atingerii acestui ţel, se va crea un centru de formare profesională, în cadrul căruia se va derula un curs de formare profesională pentru liderii de sindicat, un seminar de bune practici şi diseminarea informaţiilor.

Pe parcursul celor 24 de luni, cât durează proiectul, se vor forma 50 de lideri de sindicat în ocupaţia de delegat sindical de întreprindere. „Suntem deja în luna a IX-a de activitate a proiectului şi ne aşteptăm ca toţi să adunăm cunoştinţe noi pentru a face faţă unor negocieri în situaţii de presiune. Trebuie să discutăm argumentat, nu să dăm cu pumnul în masă", a precizat Vasile Oţelea, liderul BNS Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii