Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Oprescu „Mi-ar placea sa fiu un presedinte antrenor" (video)

ro

27 Oct, 2009 00:59 1877 Marime text
cap3.jpgPrezent, ieri, la lansarea regională de la Constanţa, candidatul independent Sorin Oprescu a promis că, din calitatea sa de posibil şef al statului, nu va fi la comanda nimănui şi nu se va lăsa manipulat „Este nevoie de independenţi, pentru că ei nu au butoane şi stăpâni", a susţinut Oprescu„În urmă cu cinci ani se năştea cuvântul de preşedinte jucător. (...) Mie mi-ar plăcea să fiu un preşedinte antrenor. Antrenorul este cel care uneşte echipa, antrenorul este ăla care îi spune lui X-lescu că nu intră în echipă să joace pentru că a stat până la patru în discotecă şi e obosit. Antrenorul este acela pe care nu-l cunoaşte lumea decât când îl scriu ziarele".

La doar câteva zile de la startul campaniei electorale pentru prezidenţiale, candidatul independent Sorin Oprescu a pornit într-un periplu electoral în mai multe oraşe ale ţării pentru a-şi face cunoscut mesajul în faţa alegătorilor. După ce în cursul dimineţii s-a aflat la Medgidia, unde a fost întâmpinat de cinci sute de susţinători care i-au adus în prim plan probleme cotidiene, la prânz a fost prezent la inaugurarea oficială a sediului său de campanie, de pe bulevardul Mamaia, în apropierea Delfinariului. Aspirantul independent la fotoliul cel mai mare în stat a venit apoi în faţa reprezentanţilor mass-media pentru a le explica motivele pentru care a decis să intre în această cursă electorală, chiar dacă în urmă cu nouă luni susţinea contrariul.

 

„Am plecat prin ţară ca să le spun oamenilor şi să îi rog să mă ajute ca împreună să schimbăm România. Trăim într-o stare de dezinteres general. Partidele au pus copita politicului peste orice: peste instituţii ale statului, spitale, învăţământ... Am ajuns în faza în care, dacă nu eşti într-un partid, eşti dat afară", a susţinut, cu vehemenţă, Oprescu, la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media.

În ceea ce priveşte marea problemă a alegerilor din ultimii ani, prezenţa scăzută la vot, Oprescu a ţinut să-i îndemne pe români să iasă la urne pentru că doar o dată la patru - cinci ani au dreptul să sancţioneze puterea care nu a făcut nimic pentru ei: „Sunt oameni, şi sunt mulţi, cei cărora li s-a făcut lehamite şi cred că pedepsesc pe cineva dacă stau în casă. Spun că nu îi interesează. Ba să-i intereseze, că altfel reducem totul la a discuta pe scaunele unei cafenele şi a plânge unii pe umărul altora", a mai completat Oprescu.

sorin_oprescu.jpg„Da, susţin referendumul"

Chiar dacă ideea candidatului independent la prezidenţiale, nesusţinut de vreun grup de interese sau nu, nu a încântat prea multă lume iniţial, se pare că aceasta a prins atât de mult, încât s-a ajuns la formarea unui guvern cu un prim-ministru independent: „Mie mi-a plăcut să văd că m-au copiat. Este nevoie de independenţi, pentru că ei nu au butoane şi nici stăpâni".

Întrebat dacă este de acord cu organizarea referendumului pentru reducea numărului de parlamentari, Oprescu a declarat că susţine în totalitate demersul, dar că acesta nu ar fi trebuit organizat la alegerile prezidenţiale, afirmând că Traian Băsescu procedează „pervers". „S-a mutat atenţia către acest referendum din dorinţa de a ieşi foarte mulţi la vot. Ăsta e un lucru bun, dar acest referendum putea fi făcut până acum de cel puţin 4.426 de ori", a mai adăugat candidatul independent. Acuzat în repetate rânduri că face parte din actualul sistem politic, Oprescu a evidenţiat că, din contră, el a ieşit din acest sistem: „Eu ştiu că dictatura este mai ieftină decât democraţia", a conchis acesta.

Mai bine antrenor decât jucător

După ce în urmă cu cinci ani s-a inventat titulatura de preşedinte jucător, Oprescu susţine că, în cazul în care va reuşi să-i mobilizeze pe români la urne şi îi vor da votul lor, va inventa un al termen şi va fi un preşedinte antrenor: „Mie mi-ar plăcea să fiu un preşedinte antrenor. Antrenorul este cel care uneşte echipa, antrenorul este ăla care îi spune lui X-lescu că nu intră în echipă să joace pentru că a stat până la patru în discotecă şi e obosit. Antrenorul este acela pe care nu-l cunoaşte lumea decât când scriu ziarele", a mai concluzionat candidatul independent.

{mos_ri:Sorin Oprescu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii